Αρχική / Πολιτισμός / City life / Η άλλη κοκκινοσκουφίτσα της Κιτσοπούλου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Η άλλη κοκκινοσκουφίτσα της Κιτσοπούλου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών thumbnail

Η άλλη κοκκινοσκουφίτσα της Κιτσοπούλου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

 


Ποιος είπε ότι τα παραμύθια είναι μόνο για παιδιά;  Ποιος δεν θα ήθελε να δει μια διαφορετική εκδοχή της αγαπημένης ιστορίας των παιδικών μας χρόνων; «Ο λύκος θα μας φάει όλους, έτσι κι αλλιώς». Με αφορμή το  παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας, η  γνωστή ιδιαίτερη δημιουργός , Λένα Κιτσοπούλου «ανεβάζει» από αύριο 14 Μαϊου την παράσταση  «Κοκκινοσκουφίτσα, το πρώτο αίμα» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Πρόκειται για  μια εναλλακτική εκδοχή  της Κοκκινοσκουφίτσα μόνο για ενήλικες, ακολουθώντας την σκέψη ενός πειράματος που επιχείρησε  πριν από δύο χρόνια  όταν στο ερωτικό δράμα Χαίρε Νύμφη, μετέτρεψε την ηρωίδα του Γρηγορίου Ξενόπουλου από άτυχη αστή του 1930 σε αυτοκαταστροφική Amy Winehouse της εποχής μας.


 


Μάλιστα, στην παρθενική της εμφάνιση στη Στέγη  με το παραμύθι των αδελφών Γκριμ, τονίζει με  τον υπότιτλο «Το Πρώτο Αίμα», κατά το Rambo – The First Blood, την αμερικανική ταινία δράσης του 1982 με τον Sylvester Stallone, την ανατεροπή της ιστορίας που επιθυμεί να φέρει: Η Κοκκινοσκουφίτσα δεν είναι πια το σύμβολο της καλοσύνης που «διδάσκει» στα παιδιά να μη μιλάνε σε αγνώστους γιατί θα τα φάει ο κακός λύκος. Η συνέχεια επί σκηνής…

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X