Φτιάχνουμε νόστιμα lemon bars για τον απογευματινό μας καφέ!

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 4-6 άτομα</em><br /><br />1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου<br />1/2 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη<br />2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις<br />4 αυγά<br />1 1/2 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη<br />1/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις<br />Από 2 λεμόνια τον χυμό τους</p>
<p> </p>
<div> </div>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 º C.<br />Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε με το ηλεκτρικό μίξερ το μαλακό βούτυρο μαζί με τις 2 κούπες αλεύρι, τη ½ κούπα ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα σε ταψί διαστάσεων 35 x 25 εκ αφού το βουτυρώστε πρώτα και το πατικώνετε με τα χέρια σας μέχρι το μείγμα να εξαπλωθεί σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.<br /><br />Στη συνέχεια ψήστε τη βάση για 15 με 20 λεπτά μέχρι να πάρει ένα απαλό χρυσό χρώμα.<br />Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε με μια κουτάλα την υπόλοιπη 1 / ½ κούπα ζάχαρη και το ¼ κούπας αλεύρι, τα 4 αυγά μαζί με τον χυμό λεμονιών και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.<br />Έπειτα ρίχνετε το μείγμα πάνω από τη βάση και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά. Στο τέλος αφήνετε να κρυώσει καλά και κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα