Αρχική / Υγεία / Ουρολογία / Πρόωρη Εκσπερμάτιση: Μπορείς να έχεις τον έλεγχο!
Πρόωρη Εκσπερμάτιση: Μπορείς να έχεις τον έλεγχο!   thumbnail

Πρόωρη Εκσπερμάτιση: Μπορείς να έχεις τον έλεγχο!

«Μιλήστε στο γιατρό σας» προτείνει το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων (ΙΜΟΠ) παροτρύνοντας τους άνδρες που υποφέρουν από Πρόωρη Εκσπερμάτιση και υπογραμμίζοντας  πως υπάρχει θεραπευτική προσέγγιση στο πρόβλημα. Η ΠΕ (Πρόωρη Εκσπερμάτιση) αποτελεί την πιο συνηθισμένη σεξουαλική δυσλειτουργία σε άντρες κάτω των 60 ετών. Όπως αναφέρει η ΙΜΟΠ απασχολεί 1 στους 5 άντρες και εμφανίζεται με την ίδια συχνότητα σε όλες τις ηλικίες. «Μπορούμε να επιβιώσουμε χωρίς σεξ αλλά δεν είμαστε ίδιοι», τονίζει ο Δημήτρης Χατζηχρήστου , Καθηγητής Ουρολογίας Α.Π.Θ. και Πρόεδρος του ΙΜΟΠ, προσδιορίζοντας την ΠΕ ως την αδυναμία ελέγχου της εκσπερμάτισης επαρκώς ώστε να ευχαριστούνται και οι δύο σύντροφοι κατά τη σεξουαλική επαφή. Μάλιστα, εκτιμάται ότι δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού.


Στους άνδρες που υποφέρουν από ΠΕ η σεξουαλική πράξη ολοκληρώνεται συνήθως σε 1 με 2 λεπτά από τη στιγμή της διείσδυσης. Μάλιστα, 9 στους 10 ο χρόνος δεν ξεπερνάει το 1 λεπτό. Η ΠΕ διακρίνεται σε δύο τύπους. Στον πρωτοπαθή, που είναι και πιο συχνός, όταν ο άνδρας βίωσε το πρόβλημα από την πρώτη σεξουαλική του εμπειρία και διαρκεί εφ’ όρου ζωής, αλλά και στο δευτεροπαθής, που εμφανίζεται σταδιακά ή ξαφνικά. Η σχέση της ΠΕ με τη μειωμένη αυτοπεποίθηση και την επιδείνωση της ψυχολογικής κατάστασης, ενισχύοντας το άγχος και τη ντροπή, είναι κατ’ ουσίαν ένας φαύλος κύκλος. Ωστόσο, η καθημερινή εμπειρία των ειδικών δείχνει πως το 90% των ανδρών καταφεύγουν, αρχικά, στην αυτοβοήθεια. «Οι άνδρες με ΠΕ δεν έχουν καλά αποτελέσματα μόνοι τους», σημειώνει από την πλευρά του ο καθηγητής, χαρακτηρίζοντας σοβαρό πρόβλημα τις αυτοθεραπείες. Βέβαια, εκτός από τις συμπεριφορικές προσεγγίσεις που είχαν στη διάθεση τους οι επιστήμονες για δεκαετίες, πλέον έχουν στη φαρέτρα τους και φαρμακευτικές θεραπείες. Ειδικά, για την περίπτωση της πρωτοπαθούς ΠΕ, «οι γιατροί είναι πλέον σε θέση να προσφέρουν διάφορες επιλογές στους ασθενείς τους, όπως φαρμακευτική αγωγή και ψυχοσεξουαλικές θεραπείες», αναφέρει το ΙΜΟΠ .


Φαρμακευτική θεραπεία Η δαποτεξίνη αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης, μιας ουσίας που συμμετέχει στον έλεγχο της εκσπερμάτισης στον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό. Είναι το μόνο φάρμακο που έχει έγκριση για ΠΕ και έχει μοναδικό χρονολογικό προφίλ. Η ουσία δρα σε 1 ώρα, αυξάνει το χρόνο μέχρι την εκσπερμάτιση έως και 4 φορές. Συνδυάζεται και με ψυχοσεξουαλική θεραπεία για βελτιστοποιημένα των αποτελεσμάτων. Ο χρόνος απέκκρισης της από τον οργανισμό είναι στις 4 ώρες, ενώ δεν συσσωρεύεται με τις πολλαπλές δόσεις και δεν έχει αλληλεπιδράσεις.Πηγή & Φωτό: Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων

 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X