Το Όλντ Τράφορντ και η Βραζιλία

Η καριέρα του Ρομπέρτο και του Νταβίντ Ντε Χέα έχει πολλές μοιραίες συναντήσεις. Και σε αυτά τα σταυροδρόμια, ο τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει μέχρι τώρα μονίμως την προτεραιότητα…

Οι δύο Ισπανοί γκολκίπερ, που διατηρούν άριστες σχέσεις, ήταν παλιότερα συμπαίκτες στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Ρομπέρτο έπαιζε βασικός, ο Ντε Χέα ήταν στον πάγκο. Ένας τραυματισμός του νυν τερματοφύλακα του Ολυμπιακού (τον Σεπτέμβρη του 2009 στο ματς με την Πόρτο, στο 27ο λεπτό) είχε φέρει στην επιφάνεια τις ικανότητες του Ντε Χέα που έκανε σπουδαία ματς, βοήθησε στην κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ και εν συνεχεία πήρε τη μεταγραφή στο μεγάλο αγγλικό σύλλογο.

Φέτος έτυχε να είναι αντίπαλοι στα ματς του Ολυμπιακού με την Γιουνάιτεντ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ρομπέρτο προερχόταν από τη σπουδαία σεζόν του στον Ολυμπιακό και τις εκπληκτικές εμφανίσεις στον όμιλο, ο Ντε Χέα συμβίωνε τη μετριότατη χρονιά της Γιουνάιτεντ υπό τις οδηγίες του Μόγιες. Τα πράγματα κύλησαν ιδανικά για τον Ρομπέρτο στο πρώτο παιχνίδι, αλλά στο Ολντ Τράφορντ ο Ντε Χέα είχε πάλι τον πρώτο λόγο. Η Μάντσεστερ ανέτρεψε το σκορ και προκρίθηκε, με τον τερματοφύλακά της να έχει καθοριστική συμβολή – ειδικά σε εκείνη την απόκρουση στο σουτ του Τσόρι με τα πόδια – ενώ ο Ρομπέρτο έκανε ίσως το χειρότερο φετινό παιχνίδι του εκείνη τη βραδιά στο θέατρο των ονείρων.

Σήμερα, ο Νταβίντ Ντε Χέα επελέγη ως τρίτος γκολκίπερ (πίσω από Κασίγιας και Ρέινα) στην εθνική Ισπανίας για το Μουντιάλ, κερδίζοντας τη «μάχη» από τον Ρομπέρτο και τους υπόλοιπους υποψήφιους για το ρόστερ που θα ταξιδέψει στη Βραζιλία. Πιθανώς, με διαφορετική εξέλιξη στις αναμετρήσεις τους στο Τσάμπιονς Λιγκ, τα πράγματα και οι αποφάσεις να ήταν επίσης αλλιώτικα.

Στο ποδόσφαιρο, συνήθως ό,τι στο χρωστάει στο δίνει, οπότε κανείς δεν μπορεί να ξέρει τί θα «πάρει πίσω» στο μέλλον ο Ρομπέρτο από τον Ντε Χέα σε κάποια άλλη διεκδίκηση στόχου. Προς το παρόν, πάντως, ο κατά 4 χρόνια νεότερος εκ των δύο Ισπανών εξαιρετικών γκολκίπερ, βγαίνει πάντα κερδισμένος…

Σχετικά άρθρα