Αρχική / Ψυχολογία / Κατάθλιψη / Μήπως έπαθα κατάθλιψη μετά τη γέννα; Πώς θα το καταλάβω;
Μήπως έπαθα κατάθλιψη μετά τη γέννα; Πώς θα το καταλάβω; thumbnail

Κατερίνα, 32 ετών

Μήπως έπαθα κατάθλιψη μετά τη γέννα; Πώς θα το καταλάβω;

Αναγνώστριά μας ρωτά: 


Γεια σας με λένε Κατερίνα και εδώ και 5 μήνες έχω γίνει καινούργια μαμά που λατρεύω πολύ την κόρη μου έχω ένα πρόβλημα από τότε που γέννησα έχω πολλά νεύρα από το πουθενά είμαι πολύ ευέξαπτη και νευριάζω με το παραμικρό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου πέρασα μια μεγάλη στεναχώρια που με επηρέασε πάρα πολύ αλλά όταν γέννησα δεν μπορούσα να θηλάσω την κόρη μου παρά μόνο 20 μέρες γιατί δεν ήτανε χορταστικό το γάλα μου.Από ό, τι έχω συζητήσει με γνωστούς μου, μου είπαν ότι μπορεί να φταίνε αυτά που περιγράφω και μπορεί να έχω κατάθλιψη. Θα ήθελα να με συμβουλεύσετε τι μπορώ να κάνω. Σας ευχαριστώ πολύ. 


Αγαπητή αναγνώστρια. Απευθύναμε το ερώτημά σας ο Γρηγόρης Βασλαματζής, Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. 
Γρηγόρης Βασλαματζής
Είναι πολύ σημαντικό ότι θέλατε αυτό το παιδί και νοιώθετε ότι το λατρεύετε. Από την άλλη – όπως γράφετε – περάσατε στη διάρκεια της εγκυμοσύνης μια στενοχώρια. Πιθανόν αυτή η στενοχώρια να έχει επηρεάσει κάποιες πλευρές  της διαθεσιμότητας σας προς το μωρό. Δεν είναι κάτι σπάνιο να συμβαίνει αυτό. Όμως καλό θα ήταν να συζητήσετε σε βάθος τα θέματα πού σας απασχολούν με κάποιον ειδικό ( ψυχολόγο ή ψυχίατρο-ψυχοθεραπευτή). Μπορεί να σας ανακουφίσει αν μιλήσετε για τα άγχη σας και για τις στενοχώριες πού περάσατε. Αυτός θα δει επίσης αν έχετε κλινική κατάθλιψη.


 


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X