Αρχική / Πόσα λεφτά έχει πετάξει ο Ιβάν
Πόσα λεφτά έχει πετάξει ο Ιβάν  thumbnail

Πόσα λεφτά έχει πετάξει ο Ιβάν

ΑΠΟ ποδοσφαιρικής πλευράς δεν προέκυψε κάτι το πρωτότυπο ή συνταρακτικό. Ο Μπεργκ καθάρισε για μια ακόμα φορά στον Παναθηναϊκό. Για τον ΠΑΟΚ στο Περιστέρι καθάρισε ο 37χρονος Λίνο που έβγαλε τις πάσες και ο Σαλπιγγίδης με τον Αθανασιάδη, που σκοράρισαν. Μπας και πάρει χαμπάρι δηλαδή ο Ιβάν πόσα λεφτά έχει πετάξει στη λεκάνη με τις μεταγραφές που έχει κάνει.


Οσο για τον Γλύκο, καλός, χρυσός και άγιος, μέχρι και πέναλτι πιάνει, αλλά μην του πεις να κάνει έξοδο. Λες και του έχουνε βάλει Uhu στις σόλες των παπουτσιών. Αυτός με τα χέρια, οι αντίπαλοι με το κεφάλι και δεν μπορεί να βρει την μπάλα με τίποτα.


Μοιραία, λοιπόν, η κουβέντα πάει στις εκλογές. Κι εδώ είναι που οφείλω να πω ότι είμαι συγκλονισμένος από το γεγονός… Οταν άκουσα, δηλαδή, τον Θεόδωρο Καράογλου να τοποθετείται επί του θέματος και να λέει: «Στις 25 Μαΐου αποφασίζουμε για την Ελλάδα που θέλουμε». Μετά δηλαδή από το «εν οίδα ότι ουδέν οίδα» του Σωκράτη και το «μηδέν άγαν» του Σόλωνα, είναι η μεγαλύτερη κουβέντα που έχει λεχθεί σε αυτόν τον τόπο. Και για να μην ξεχνιόμαστε, ο εν λόγω Καράογλου είναι αυτός που είχε μουντάρει στο Καυτανζόγλειο για να χυμήξει στον διαιτητή. Οταν έχεις βουλευτική ασυλία άλλωστε, κάνεις ό,τι γουστάρεις.


Την ίδια ώρα, η Ντόρα περιμένει εναγωνίως τον Σαμαρά να πέσει σαν ξερολούκουμο. Κι επειδή δεν μπορεί να κρατηθεί, κάθε λίγο και λιγάκι πετάει μια σπόντα: «Εγώ ήξερα τη Νέα Δημοκρατία σαν μεγάλο κόμμα». «Αν η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλη προκύπτει θέμα». «Ο κόσμος βαρέθηκε. Χρειάζεται αλλαγή της φορολογικής πολιτικής».


Το έχει αυτό μέσα στο αίμα του το Μητσοτακέικο. Θέλει όλη την εξουσία δικιά του. Δεν αρκεί που είναι βουλευτίνα. Δεν αρκεί που ο αδερφός της είναι υπουργός. Ο γιος της βάζει για περιφερειάρχης. Αν είσαι Μητσοτάκης, τα θέλεις όλα δικά σου. Θεωρείς ότι σου χρωστάνε όχι μόνο τη Νέα Δημοκρατία, αλλά την Ελλάδα ολόκληρη.


Ταυτόχρονα, στην αυτοαποκαλούμενη κεντροαριστερή παράταξη, ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει τα κλειδιά των εξελίξεων. Επειδή, όπως λέει το ρεπορτάζ, είναι ο μόνος που μιλάει με όλους. Μέχρι και με τον μπάρμπα Φώτη Κουβέλη.


Τους διαφεύγει μια λεπτομέρεια όμως: Προϋπόθεση για την ύπαρξη πολιτικών κομμάτων είναι οι οπαδοί. Ο κόσμος. Αυτοί φεύγουνε από τα κόμματα που ήτανε, φτιάχνουμε δικά τους κι ύστερα ψάχνονται για να ενωθούνε γιατί μονάχοι τους δεν μπορούνε να κάνουνε τίποτα.


Επί της ουσίας ωστόσο, οι εκλογές είναι μία ακόμη αφορμή για να επιβεβαιωθεί το μέγεθος της κρίσης. Εκλογές στην Ελλάδα σήμαινε χρήμα. Λεφτά. Λεφτά από τη Siemens, λεφτά από τους επιχειρηματίες σε κόμματα και πολιτικούς σε προσωπικό επίπεδο. Λεφτά που πέφτανε στην αγορά: Για εκλογικά κέντρα, αφίσες, φυλλάδια.


Και βλέπεις τώρα ολόκληρο συγκρότημα να ψάχνει πελάτες υποψήφιους ευρωβουλευτές για να τους κάνει καμπάνια με τιμές που ξεκινάνε από τα 50 γιούρο! Δεν θα πεις ξεφτίλα. Θα πεις φτώχεια καταραμένη. Ούτε ο Κουρής με τον Καρατζαφέρη δεν είχανε τέτοιες τιμές. Δεν είναι ότι τρελάθηκε τ' αφεντικό και τα 'βαλε όλα στη φτήνια. Είναι αυτή η πουτάνα η κρίση. Αυτοί που ρίχνανε κι ανεβάζανε κυβερνήσεις, ψάχνονται για 50 γιούρο. Αυτά.


Αν δεν μιλήσουν με τον Σαμαρά πώς περιμένουν να ανέβουν στη Σούπερλιγκ;


ΚΟΡΟΪΔΑ έχουνε πιαστεί αυτοί στον Ηρακλή. Και μεγάλα κορόιδα μάλιστα. Κάθονται και βυζαίνουνε το δάχτυλο. Την αρχή την κάνανε στον ΠΑΟΚ. Ο Ερασιτέχνης δηλαδή με τους οργανωμένους που ζητήσανε ραντεβού με Σαμαρά.


Ο Σαββίδης δεν καταδέχεται να μιλήσει με τον πρωθυπουργό της χώρας. Αυτός μιλάει από Πούτιν και πάνω. Μπήκανε, λοιπόν, μπροστά οι οπαδοί με τον Ερασιτέχνη. Για να μιλήσουνε με τον πρωθυπουργό και να του πούνε τα παράπονά τους. Οτι η ΕΠΟ τους έχει αλλάξει τον αδόξαστο στις ποινές κ.λπ. Θ' αφήνανε στον Αρη την ευκαιρία να πάει χαμένη;


Ο Ερασιτέχνης, η ΠΑΕ, η ΚΑΕ και η Κοινωνία Μελών, ολούρμο όλοι μαζί ζητήσανε κι αυτοί ραντεβού. Αφού, σου λέει, ο Σαμαράς θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη στις 14/15 του μήνα, να μιλήσει και με εμάς… Οχι μόνο με τον ΠΑΟΚ. Και συγκεκριμένα μάλιστα μεθαύριο Πέμπτη.


Για να ζητήσουνε από τον πρωθυπουργό «ισονομία και δικαιοσύνη». Εκλογές έρχονται, στη βράση κολλάει το σίδερο. Οπως τρέχουνε να λύσουνε το θέμα του ΠΑΟΚ με τη Θέρμη, κάτι θα κάνουνε και για μας. Ολο και κάποιο κόκαλο θ' αρπάξουνε σαν Αρης. Γι' αυτό λέμε ότι στον Ηρακλή πιαστήκανε κορόιδα. Αν δεν μιλήσουνε με τον Σαμαρά πώς περιμένουνε να ανέβουνε στη Σούπερλιγκ;


Η εκκλησία θέλει να μπαίνει κάθε φορά στο παιχνίδι των εκλογών


ΕΚΛΟΓΕΣ σημαίνει πόλεμος. Και στον πόλεμο χρησιμοποιούνται όλα τα μέσα. Ενα από τα μέτωπα της μάχης του εκλογικού αγώνα είναι και η εκκλησία. Ολοι οι υποψήφιοι τρέχουνε να πάρουνε την ευλογία των παπάδων. Απαξ άπαντες. Από μητροπολίτη δηλαδή και πάνω για να είμαστε ακριβείς. Μέχρι και αρχιεπίσκοπο ενίοτε.


Ολοι οι υποψήφιοι γίνονται ξαφνικά καλοί χριστιανοί. Σαν τον Τάκη Μπαλτάκο και την Ελένη Λουκά. Και δεν είναι μόνον οι δεξιοί πολιτευόμενοι, που έτσι ή αλλιώς ποντάρουνε στην εκκλησία. Εύλογο είναι δηλαδή να βλέπεις τη Μαρία Σπυράκη να τρέχει στις εκκλησίες. Τρέχει όμως για να πάρει την ευλογία των παπάδων μέχρι και ο Σακελλαρίδης. Ο αριστερός. Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα. Ετσι πάει.


Ο πολιτικός δεν κάνει διαχωρισμούς. Από παντού ψαρεύει ψήφους. Και από τις πλέον αριστερές συνιστώσες αλλά και από τις θρησκόληπτες κυρίες. Με την εκκλησία βέβαια κι από τη δικιά της πλευρά να παίζει τον δικό της τον ρόλο με τον καλύτερο τρόπο. Κανονικά, ένας σοβαρός ιερέας όλους αυτούς τους παίρνει στο κυνήγι: «Τώρα δηλαδή θυμηθήκατε την εκκλησία; Τώρα, στις εκλογές; Τόσο καιρό πού ήσασταν;»


Τι είναι δηλαδή ο μητροπολίτης κάθε περιοχής για να βγάζουνε φωτογραφίες μαζί του οι υποψήφιοι; Τσολιάς στον Αγνωστο Στρατιώτη, που φωτογραφίζονται οι Γιαπωνέζοι; Θέλει όμως η εκκλησία για τους δικούς της ευνόητους λόγους και μπαίνει κάθε φορά στο παιχνίδι των εκλογών.


sportdog.gr

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X