Προβληματισμός για τους κορυφαίους

 

Η κάθε άλλο παρά απόλυτα καλή κατάσταση της υγείας των δύο ηγετών της Ακτής Ελεφαντοστού, του τρομερού και φοβερού εφέτος με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι Γιαγιά Τουρέ αλλά και του σπουδαιότερου Ιβοριανού άσου άσου όλων των εποχών του Ντιντιέ Ντρογκμπά  προβληματίζει τον τεχνικό της εκ των αντιπάλων της εθνικής μας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας Σαμπρί Λαμουσί.

Ο πρώτος σκόρερ των «πολιτών» με 20 γκολ εφέτος στην Πρέμιερ Λιγκ έγινε αναγκαστική αλλαγή την περασμένη Κυριακή στο εντός έδρας νικηφόρο 2-0 επί της Γουέστ Χαμ ενώ ο άσος της Γαλατασαράι παραμένει εκτός μάχης από τα τέλη του προηγούμενου μήνα όταν και υποβλήθηκε στο Κατάρ σε επέμβαση στους κοιλιακούς.

«Πρέπει να ξεκουραστεί και να ανακάμψει. Δεν έγινε αλλαγή επειδή ήταν κουρασμένος αλλά εξ αιτίας μικροτραυματισμού που προήλθε  όμως από κόπωση» τόνισε ο Τυνήσιος τεχνικός των «ελεφάντων» αναφερόμενος στον Γιαγιά Τουρέ ενώ εξέφρασε την ελπίδα «να μην είναι κάτι σοβαρό , αλλά σίγουρα θα χρειαστεί θεραπεία για να μπορέσει να ανακάμψει μετά από μία μακρά και δύσκολη σεζόν».

Παράλληλα τόνισε για τον τα τρία τελευταία χρόνια κορυφαίο παίκτης της Αφρικής ότι « με ένα καλό Μουντιάλ θα είναι σοβαρός υποψήφιος για τη «Χρυσή Μπάλα» και επεσήμανε πως « χρειαζόμαστε έναν αποφασιστικό Γιαγιά που να είναι 100% σωματικά και πνευματικά έτοιμος πρώτα από όλα να μας πάει στον επόμενο και είναι ξεκάθαρο ότι αν η Ακτή ελπίζει να πάει μακριά στο Μουντιάλ αυτό θα εξαρτηθεί από έναν επιτυχημένο αγωνιστικό Γιαγιά».

Τέλος αναφορικά με τον πρώην άσο της Μαρσέιγ και της Τσέλσι ο Λαμουσί παραδέχθηκε πως « το να μην τον έχουμε μαζί μας στο γήπεδο είναι ανησυχητικό για όλους μας καθώς όλοι γνωρίζουν την ανταγωνιστική , φιλόδοξη νοοτροπία πρωταθλητή που μπορεί ο Ντιντιέ να προσφέρει στη διάρκεια του Μουντιάλ».

 

Σχετικά άρθρα