Το «κόκκινο» Μουντιάλ και ο Σιόβας

Πιθανώς κάτι θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά στην περίπτωση του Δημήτρη Σιόβα, είτε από τον Μίτσελ που δεν τον χρησιμοποίησε καθόλου στα τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα είτε από τον Σάντος που – για κάποιους – θα έπρεπε να είχε επιβραβεύσει με την κλήση για το Μουντιάλ έναν ποδοσφαιριστή με σημαντική συμβολή στην πρόκριση της ομάδας, έστω κι αν δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του μετά την επιστροφή του από το σοβαρό τραυματισμό.

Όπως και να έχει, είναι κρίμα για τον Σιόβα και την εκπληκτική παρουσία που είχε την τελευταία διετία με τον Ολυμπιακό και την εθνική, να μην προλαβαίνει και να χάνει το ιστορικό ταξίδι του ελληνικού ποδοσφαίρου στη Βραζιλία. Tο να παρηγορηθεί με ειλικρινείς παροτρύνσεις για τα επόμενα χρόνια, επειδή πράγματι είναι σπουδαίος παίκτης και μικρός σε ηλικία, δεν είναι ούτε απλό ούτε εύκολο για έναν ποδοσφαιριστή που χάνει μια τόσο μεγάλη διοργάνωση.

Με την ανακοίνωση των προεπιλογών από τον Σάντος και τους υπόλοιπους Ομοσπονδιακούς τεχνικούς, έχουμε μια σαφή εικόνα ότι το Μουντιάλ θα έχει πολύ έντονο χρώμα Ολυμπιακού!

Από την Ελλάδα οι Μανιάτης, Χολέβας, Αβραάμ, Σάμαρης, Μανωλάς. Ο Φορτούνης που πιθανότατα θα είναι κι αυτός σύντομα ερυθρόλευκος. Αλλά και οι «παλιοί» Μήτρογλου, Τοροσίδης, Φετφατζίδης .

Ο Κάμπελ θα είναι σίγουρα με την Κόστα Ρίκα και ο Μπονγκ εκτός συγκλονιστικού απροόπτου με το Καμερούν.

Ο Τζεμπούρ που ανήκει ακόμα στον Ολυμπιακό είναι στην 30αδα της Αλγερίας, ενώ σίγουρα θα πάει στο Μουντιάλ ο μέχρι πρότινος στο Ρέντη, Μεντζανί.

Στο Μεξικό είναι ήδη στην αποστολή ο Πουλίδο, για τον οποίο ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να αισιοδοξεί ότι θα είναι παίκτης του παρά τα αντιθέτως λεγόμενα στην πατρίδα του.

Εκτός από τον Σιόβα, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ και ο Μασάντο, αν και είχε κληθεί μέχρι πρόσφατα σε φιλικά ματς της Πορτογαλίας. Όπως και ο Ρομπέρτο, παρότι το όνομά του συζητήθηκε για την Ισπανία μετά τον τραυματισμό του Βαλντές.

Είναι, όμως, προφανές ότι ο Ολυμπιακός θα έχει εντονότατη παρουσία στη μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή του πλανήτη και το όνομά του θα ακούγεται σε πολλά παιχνίδια στα οποία θα παίζουν οι διεθνείς του. Ενώ, πέραν του «διαφημιστικού» οφέλους για το όνομα του συλλόγου, θα υπάρχει και το οικονομικό κέρδος για το club, με τα μπόνους που δίνει η FIFA αναλόγως με τον αριθμό των παικτών που έχει κάθε ομάδα και την πορεία τους στη διοργάνωση…

Σχετικά άρθρα