Ρονάλντο: «Αξίζουμε το Τσάμπιονς Λιγκ»

Ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ πλησιάζει. Σε 9 μέρες όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στη Λισαβόνα εκεί που οι δύο ομάδες της Μαδρίτης θα δώσουν την μεγάλη μάχη για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ατλέτικο και Ρεάλ θα μονομαχήσουν στις 24 Μαΐου για το βαρύτιμο τρόπαιο.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έδωσε συνέντευξη εξηγώντας τον τρόπο με τον οποίο θα φτάσει η Ρεάλ στη νίκη αλλά και για το σημαίνει αυτό το τρόπαιο για τον ίδιο αλλά και για την ομάδα του. Μίλησε επίσης για το γεγονός ότι ξεπέρασε τον Ντι Στεφάνο και έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα τέρματα σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Είναι ο πρώτος τελικός Τσάμπιονς Λιγκ με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης και θα αντιμετωπίσεις την Ατλέτικο στη Λισαβόνα. Πως αισθάνεσαι για αυτό;

Θα είναι ένα ξεχωριστώ παιχνίδι και για την πατρίδα μου επίσης. Είμαι  πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος. Ξέρουμε ότι θα είναι ένα ειδικό παιχνίδι γιατί η Ατλέτικο έχει κάνει μία καταπληκτική σεζόν. Είναι μία πολύ καλή ομάδα με έναν εξαιρετικό προπονητή. Αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε παίζοντας όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούμε. Η ομάδα τα πάει καλά και έχει αυτοπεποίθηση.

Θυμάσαι όταν ήσουν παιδί  να βλέπεις άλλες ομάδες να σηκώνουν το τρόπαιο;

Σαν παιδί θυμάμαι να βλέπω τους μεγάλους τελικούς και τους παίκτες να σηκώνουν το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι μία στιγμή που ονειρεύονται όλοι οι οπαδοί της Ρεάλ. Είμαστε όλοι πολύ ενθουσιασμένοι, έτσι πρέπει να κερδίσουμε.

Πόσο έχεις αλλάξει από τότε που κέρδισες το Τσαμπιονς Λιγκ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

Έχω αλλάξει προς το καλύτερο. Κέρδισα το Τσάμπιονς Λιγκ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αυτή είναι η πέμπτη μου σεζόν στην Ρεάλ Μαδρίτης. Πάντα ονειρευόμουν να κερδίσω σε αυτή τη διοργάνωση με την Ρεάλ.

Έχουν περάσει 12 χρόνια από τότε που η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε το τελευταίο της Τσάμπιονς Λιγκ. Τι σημαίνει για την ομάδα αλλά και για εσένα να κερδίσει η Ρεάλ το δέκατο;

Είναι ένα τρόπαιο το οποίο έχουμε “ξοδέψει” αρκετά χρόνια προσπαθώντας να το κατακτήσουμε. Σαν αποτελέσμα, από την πρώτη μέρα εδώ στη Ρεάλ νιώθουμε μια θετικής μορφής πίεση για να την κατάκτηση του Τσαμπιονς Λιγκ. Φέτος φαίνεται να είμαστε ένα μικρό βήμα μακρυά από το να το πραγματοποιήσουμε. Η πίεση είναι μέρος του παιχνιδιού όταν παίζεις στην Ρεάλ Μαδρίτης. Είμαστε συνηθισμένοι στο ότι πρέπει να κερδίζουμε σε κάθε αγώνα. Μου αρέσει η πίεση γιατί με κάνει καλύτερο. Είναι η αίσθηση αδρεναλίνης που νιώθουμε.

Για να κάνετε αυτό τελευταίο βήμα πρέπει να κερδίσετε την Ατλέτικο Μαδρίτης, μία ομάδα που ξέρετε καλά. Πως μπορείτε να την κερδίσετε;

Πρέπει να παίξουμε με τον ίδιο τρόπο όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια. Είναι επετυχιμένος ο τρόπος αυτός, έχουμε κερδίσει πολλές φορές. Θα είναι μια δύσκολη διαδικασία. Η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι μια συμπαγής ομάδα με δυνατό χαρακτήρα. Είναι δύσκολο να προβλέψεις τον νικητή ενός τελικού. Είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι και νομίζω θα κριθεί από τις λεπτομέρειες.

Πως αξιολογείς την φετινή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ;

Νομίζω ότι έχουμε δείξει την ομαδική δουλειά και αυτό από μόνο του είναι τέλειο. Αξίζουμε να πάρουμε το τρόπαιο. Σε προσωπικό επίπεδο, έχει πάει καλά για μένα. Είμαι ο κορυφαίος σκόρερ της διοργάνωσης και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Δεν ήταν αυτός ο στόχος μου από την αρχή της σεζόν, αλλά τα πράγματα πήγαν καλά για μένα. Οι συμπαίκτες μου με βοήθησαν πολύ και θα προσπαθήσω να σκοράρω και στον τελικό.

Φέτος ξεπέρασες τον Ντι Στέφανο στο σκοράρισμα σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, έχει αυτό ξεχωριστή σημασία για σένα;

Νομίζω πως είμαι πλέον μέρος της ιστορίας του συλλόγου, όχι μόνο για τα γκολ μου. Προφανώς το να ξεπεράσω τον Ντι Στεφάνο αποτελεί τεράστια τιμή και διάκριση. Τον θαυμάζω σαν άνθρωπο. Δεν είχα τη δυνατότητα να τον δω να παίζει αλλά τον έχω δει σε μερικά video. Δόξα το Θεό, τα πράγματα πήγαν καλά για μένα και είμαι χαρούμενος που είμαι μέρος της ιστορίας της Ρεάλ Μαδρίτης. Θα προσπαθήσω να κερδίσω όσο το δυνατόν περισσότερα με αυτή την ομάδα, γιατί είναι η αγαπημένη μου ομάδα.

Σχετικά άρθρα