Τα αστέρια της Ιαπωνίας

 

ΚΕΙΣΟΥΚΕ ΧΟΝΤΑ

Η πηγή έμπνευσης της Ιαπωνίας. Διορατικός ποδοσφαιριστής με φυσική δύναμη. Στην καλή μέρα του η Ιαπωνία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν. Έξυπνη κοφτή πάσα, αρωγή στον αμυντικό τομέα και δυνατά σουτ, κυρίως  από ελεύθερα κτυπήματά , είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του. Παίκτης κυρίως του άξονα, ως κεντρικός μέσος, ως προωθημένος ενδιάμεσος κυνηγός κι ενίοτε ως κεντρικός κυνηγός. Ισάξιος αντικαταστάτης των Χιντετόσι Νακάτα και Σουνσούκε Νακαμούρα.

Συνηθίζει να παίζει και να οργανώνει τον αγώνα με μικρές πάσες. Αρέσκεται να παγώνει το παιχνίδι με συνεχόμενες παύσεις, με τον τρόπο αυτό αποσυντονίζει τον αντίπαλο, αλλά δείνει και την ευκαιρία στους συμπαίκτες του να πάρουν καλές θέσεις. Αυθεντία στην οργάνωση αντεπιθέσεων. Έχει όμως και τρείς κτυπητές αδυναμίες. Υστερεί στις

εναέριες μονομαχίες , αν και το ύψος του είναι 1.82μ., απελπιστικά άστοχος, σε βαθμό ανικανότητας, στην τελική φάση και φανερά χαλαρός ως και αδιάφορος στα τάκλιν.

Γεννήθηκε στις 13 Ιουνίου του 1986. Άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο στην πατρίδα του με τη Ναγκόγια Γκράμπους το 2005 και πολύ γρήγορα προσέλκυσε την Ευρωπαική αγορά. Αρχικά την Ολλανδική Φένλο (2008-2010), μετά τη ρωσική ΤΣΕ ΕΣ ΚΑ Μόσχας (2010-2014), με την οποίαν κέρδισε ένα πρωτάθλημα, δύο κύπελλα κι ένα Σούπερ Καπ και τώρα τη Μίλαν.

Φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλλα της εθνικής Ιαπωνίας το 2008 και μέχρι σήμερα μετρά 53 διεθνείς συμμετοχές και 20 γκολ. Με τον Τζακερόνι εκλέκτορα ξανάγινε βασικός στην ομάδα, είχαν προηγηθει τραυματισμοί του , αλλά και περίοδοι αμφισβητήσεων λόγω της αδιάφορης και κακής παρουσίας του. Στο μουντιάλ αναμένεται να είναι και πάλι ο ενορχηστρωτής των  «Μπλε Σαμουράΐ».

 

ΣΙΝΤΖΙ ΚΑΓΚΑΒΑ

Η επιδεξιότητά του με την μπάλλα στα πόδια, ο τρόπος που τη μεταχειρίζεται, ο τρόπος που της «μιλάει», ο τρόπος που τη διανέμει στον αγωνιστικό χώρο είναι μοναδικός. Κοφτή ντρίμπλα, καλό κοντρόλ, πάσα ακριβείας, η καταπληκτική αίσθηση του για γκολ, όλα αυτά είναι στοιχεία που χαράσουν γι’ αυτόν ένα λαμπρό μέλλον. Και είναι μόνον 24 χρόνων. Σύμφωνα με τους ειδικούς του ποδοσφαίρου, από τη πατρίδα του, αν δεν αντιμετωπίσει προβλήματα τραυματισμών, τότε κάθε χρονιά θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Είναι γεγονός πως σπάνια θα δει κάποιος σ’αυτόν τον παίκτη αδυναμίες στο παιχνίδι του. Συνθέτει ένα αξιόλογο δίδυμο με τον Κεΐσούκε Χόντα κι όταν αποφασίζουν οι δυό τους να παίξουν με μικρές πάσες και μ’αυτές τις θανατηφόρες παύσεις, που παγώνουν κάθε αντίπαλο, τότε η Ιαπωνία γίνεται ιδιαίτερα φαρμακερή. Παίζει πίσω από τον κεντρικό κυνηγό, αλλά μπορεί να κινηθεί εξ’ίσου καλά και στα πλάγια της επιθετικής γραμμής.

 

Γεννήθηκε στις 17 Μαρτίου του 1989. Στα 17 του έπαιζε στη Σερέζο Οσάκα. Έμεινε εκεί τέσσερα χρόνια και το 2010 άρχισε την Ευρωπαΐκή περιπέτειά του με την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Κέρδισε τίτλους πρωταθλητή με τους Γερμανούς για δύο χρόνια .Το 2012 πέρναγε την πόρτα του θρυλικού Ολντ Τράφορντ για να ενταχθεί στη Μάντσεστερ Γιουνάΐτεντ. Με τους μπέμπηδες κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2013.

Κοντολογίς στην τετράχρονη Ευρωπαΐκή εκστρατεία του έχει αναδειχθεί πρωταθλητής Γερμανίας (2011και 2012), κυπελλούχος Γερμανίας το 2012 και πρωταθλητής Αγγλίας το 2013. Πέρα ως πέρα γουρλής για τις ομάδες του. Από το 2008 μέχρι σήμερα έχει 54 διεθνείς συμμετοχές και 17 γκολ. Τώρα έχει σειρά το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Μπορει κι εκεί να γοητεύσει?

 

ΓΙΟΥΤΟ ΝΑΓΚΑΤΟΜΟ

Ένας υπέροχος ακραίος αμυντικός, ο οποίος έχει βελτιωθεί αισθητά αγωνιζόμενος στο πρωτάθλημα Ιταλίας από το 2010 και μετά. Αρχικά με την Τσεζένα και την τελευταία τριετία με την Ίντερ. Δύναμή του οι σέντρες και οι έξυπνες πάσες. Συνδράμει στο επιθετικό παιχνίδι με προωθήσεις, με μακρινές, αλλά και κοντινές μπαλλιές..Υστερεί πάρα πολύ στις εναέριες μονομαχίες (1.70μ., το ύψος του), αλλά και στα τάκλιν. Γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου του 1986. Έμπειρος αμυντικός με 67 συμμετοχές και τρία γκολ από το 2008 μέχρι σήμερα. Μετά τη Νότιο Αφρική (τέσσερις αγώνες σε ισάριθμα παιχνίδια της Ιαπωνίας) ετοιμάζεται τώρα και για το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

 

ΜΑΚΟΤΟ ΧΑΣΕΜΠΕ

Ο αρχηγός των Γιαπωνέζων. Απ’αυτόν αρχίζουν οι περισσότερες καλές προσπάθειες. Αμυντικός μέσος, που παρά τα 30 χρόνια του κόβει, οργανώνει αλλά κι επιτίθεται. Διεθνής από το 2006 (70 συμμετοχές – δύο γκολ). Γεννήθηκε στις 18 Ιανουαρίου του 1984 και τώρα ανήκει στη Νυρεμβέργη, μετά μια γεμάτη πενταετία με τη Βόλφσμπουργκ. Ήταν κι αυτός παρών στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

 

Σχετικά άρθρα