Black forest σε ποτήρι

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 2-4 άτομα</em><br /><br />6 φέτες <a href="http://www.sidagi.gr/section/gluka/content/keik-sokolatas" target="_blank"><strong>κέικ σοκολάτας</strong></a><br />400 γραμμάρια <a href="http://www.sidagi.gr/section/gluka/content/gluko-tou-koutaliou-bussino" target="_blank"><strong>γλυκό βύσσινο με το σιρόπι</strong></a><br />500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί<br />100 γραμμάρια κουβερτούρα τριμμένη<br />50 γραμμάρια κιρς ή κονιάκ<br />Κακάο για το πασπάλισμα, προαιρετικά<br /><br /> </p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Βάζουμε το γλυκό βύσσινο σε σουρωτήρι για να στραγγίσει καλά.<br />Ζεσταίνουμε ελαφριά το σιρόπι του και προσθέτουμε το ποτό που  θα χρησιμοποιήσουμε. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.<br /><br />Σε ένα μπολ σπάμε σε κομμάτια το κέικ ή το παντεσπάνι<br />Περιχύνουμε με το σιρόπι.<br /><br />Παίρνουμε έξι ποτήρια με πόδι.<br />Σε κάθε ποτήρι βάζουμε σαν βάση λίγο ποτισμένο κέικ με σιρόπι.<br />βάζουμε 2 κουταλιές σούπας χτυπημένη κρέμα, λίγα βύσσινα κι επαναλαμβάνουμε στρώση κέικ, κρέμα, βύσσινα. Κόβουμε ωραίες φλούδες σοκολάτας  (εγώ χρησιμοποιώ το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες)</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα