Το έκανε όπως ο Ολυμπιακός η Μακάμπι!

Με ανατροπή… αλά Ολυμπιακός στην Πόλη η Μακάμπι Τελ Αβίβ νίκησε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (68-67) με λέι απ του Τάιρις Ράις 5,5’’ πριν την λήξη και προκρίθηκε στον τελικό του Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας!

Η ρωσική ομάδα… αυτοκτόνησε στο Μιλάνο όπως και στην Πόλη στον τελικό του Φάιναλ Φορ του 2012. Είχε τον έλεγχο του αγώνα και το προβάδισμα για τρία δεκάλεπτα, αλλά στο τέλος η Μακάμπι της πήρε την… μπουκιά από το στόμα!

Η ΤΣΣΚΑ… εκμεταλλεύτηκε την υπεροχή της κάτω από τα καλάθια στο πρώτο ημίχρονο και κατάφερε είτε με σκορ από την ρακέτα, είτε με επιθετικά ριμπάουντ να έχει το προβάδισμα στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου και να πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα στο +8 (38-30). Η Μακάμπι Τελ Αβίβ απείλησε την ρωσική ομάδα, μόνο όταν πήρε το ριμπάουντ ή σταμάτησε τους αντιπάλους ψηλούς με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη κυρίως, και έτρεξε στον αιφνιδιασμό.

Με οκτώ πόντους του Σάσα Καούν η ΤΣΣΚΑ προηγήθηκε με 14-6 λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο. Με τον είσοδο του «Μπιγκ Σόφο», η Μακάμπι έτρεξε σερί 8-0 και ισοφάρισε σε 14-14 3’ και 24’’ πριν την λήξη της πρώτης περιόδου. Η ρωσική ομάδα με τον Μίλος Τεόντοσιτς, να οργανώνει, να περνάει την μπάλα μέσα στην ρακέτα, αλλά και να εκτελεί όταν είχε ευκαιρία, ξέφυγε με 8 (35-27) 2’ και 14’’ πριν την λήξη του δεύτερου δεκάλεπτου. Με τρεις πόντους του Ταιρίς Ράις η Μακάμπι μείωσε στους πέντε (35-30) με 40’’ να απομένουν για το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αλλά με το τρίποντο του Βιτάλι Φριντζόν 22’’ πριν την λήξη του πρώτου μέρους η ΤΣΣΚΑ τελείωσε στο +8 (38-30) εικοσάλεπτο.

Σε λίγο περισσότερα

Σχετικά άρθρα