Αρχική / Υγεία / Έλεγχοι ΕΟΦ για τα φίλτρα αιμοκάθαρσης
 Έλεγχοι ΕΟΦ για τα φίλτρα αιμοκάθαρσης thumbnail

Έλεγχοι ΕΟΦ για τα φίλτρα αιμοκάθαρσης

Τη διενέργεια ποιοτικού ελέγχου σε φίλτρα αιμοκάθαρσης, τα πλέον ταπεινά πλην αναγκαία αναλώσιμα που απαιτούνται για τη θεραπεία των νεφροπαθών, εξετάζει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), μετά τις σοβαρές καταγγελίες της Ομοσπονδίας των Νεφροπαθών περί κακής ποιότητας φίλτρων που προκάλεσαν επιπλοκές στους αιμοκαθαιρόμενους.
Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΕΟΦ, διερευνάται η δυνατότητα πραγματοποίησης ποιοτικού ελέγχου, και μάλιστα στα τελικά σημεία χρήσης, δηλαδή στις Μονάδες Αιμοκάθαρσης. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει διαπιστευμένο εργαστήριο στην Ελλάδα, διερευνάται η δυνατότητα πραγματοποίησης ποιοτικού ελέγχου από ανεξάρτητο εργαστήριο στην ΕΕ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Επιπλέον, ο ΕΟΦ προχώρησε στη σύσταση ειδικής ομάδας εργασίας Επαγρύπνησης Φίλτρων Αιμοκάθαρσης προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προκειμένου να διερευνηθούν οι ιατρικές αναφορές για κακή ποιότητα φίλτρων που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή νεφροπαθών/ αιμοκαθαιρομένων.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X