Φοιτητές του Ιντιάνα προσκεκλημένοι του Σταυρόπουλου

Τον τελευταίο αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, το παιχνίδι που έγινε την περασμένη Πέμπτη, παρακολούθησαν και 24 φοιτητές από το πανεπιστήμιο Indiana, που ήταν προσκεκλημένοι του Νίκου Σταυρόπουλου. Ο Τεχνικός Διευθυντής του ΠΑΟΚ, που πέρασε από το Indiana University και θήτευσε στο πλευρό του φημισμένου προπονητή Bobby Knight, προσκάλεσε τους φοιτητές του Indiana στο ΟΑΚΑ, με την ευκαιρία της παρουσίας τους στην Αθήνα, στο πλαίσιο ενός ειδικού προγράμματος που έχει σχέση και με την Ελλάδα.

 Συνδετικός κρίκος ήταν η λέκτορας του Indiana University στο Business Administration & Communication, Τατιάνα Κολοβού, η οποία έχει αναπτύξει από το 2010 και μετά ένα ειδικό πρόγραμμα με θέμα την επιχειρηματικότητα και την κουλτούρα της Ελλάδας, το οποίο ακολουθούν οι φοιτητές του πανεπιστημίου. Και στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος είδαν τον αγώνα της περασμένης Πέμπτης και είχαν μία πολύ ενδιαφέρουσα, όσο και σημαντική συνομιλία με τον Νίκο Σταυρόπουλο, που εκτός των άλλων αναφέρθηκε και στην διαφορά που υπάρχει στην οργάνωση των ομάδων σε Ευρώπη και Αμερική.

«Όπως εμείς κάνουμε ταξίδια στην Αμερική και γενικά προσπαθούμε να μάθουμε ορισμένα πράγματα από την χώρα του μπάσκετ, έτσι μπορούμε να βοηθήσουμε νέα παιδιά που έρχονται από την άλλη άκρη του Ατλαντικού να μάθουν σημαντικά πράγματα για την Ελλάδα, το πολιτισμό μας και φυσικά το μπάσκετ. Είμαστε ανοιχτοί σε ορίζοντες και έξω από το αθλητικό κομμάτι και δουλεύουμε στην μεταφορά της γνώσης από και προς την Αμερική», σχολίασε ο Νίκος Σταυρόπουλος για την επίσκεψη των φοιτητών του Indiana στο ΟΑΚΑ, ενώ η Τατιάνα Κολοβού από την πλευρά της τόνισε: «Είμαστε στην Ελλάδα αυτή την εποχή, όπως κάθε χρόνο εδώ και μία τετραετία που ξεκινήσαμε αυτά τα προγράμματα. Θέλουμε τα παιδιά εκτός από τις απαραίτητες εργασίες και έρευνες που πρέπει να κάνουν πάνω στο αντικείμενό τους, να μάθουν και ορισμένα πράγματα για την ιστορία, τον πολιτισμό και ευχαριστούμε πολύ τον κ. Σταυρόπουλο που μέσω του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού μας έδωσαν την δυνατότητα να δούμε τον αγώνα».

Σχετικά άρθρα