Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Αθήνα: Συλλήψεις για φοροδιαφυγή σε καφετέριες και εστιατόρια
Αθήνα: Συλλήψεις για φοροδιαφυγή σε καφετέριες και εστιατόρια thumbnail

Αθήνα: Συλλήψεις για φοροδιαφυγή σε καφετέριες και εστιατόρια


Από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι με στόχο την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Αθήνας.

Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών των Τμημάτων Φορολογικής Αστυνόμευσης και Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας, πραγματοποίησαν φορολογικούς και συναφείς ελέγχους καταστημάτων, με τα ακόλουθα αποτελέσματα:

- Σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος-αναψυκτήριο, στην Αθήνα, συνελήφθησαν ένα άτομο 36 ετών, προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος και μία γυναίκα 52 ετών, υπεύθυνη των ταμειακών μηχανών του καταστήματος, για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας. Παράλληλα, για τις ίδιες παραβάσεις σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών γυναικών 62, 24 και 24 ετών, οι οποίες είναι μέλη και διαχειρίστριες της επιχείρησης, στην οποία ανήκει το κατάστημα.

Αναλυτικότερα, διαπιστώθηκε ότι, ενώ στο χώρο λειτουργούσαν έξι ταμειακές μηχανές, οι παραγγελίες αναγράφονταν σε χειρόγραφες σημειώσεις, που έφεραν αρίθμηση, χωρίς όμως να εκδίδεται η αντίστοιχη απόδειξη για κάθε παραγγελία. Από τη διασταύρωση των στοιχείων, προέκυψε ότι από τις τέσσερις, εκ των έξι ταμειακών μηχανών, δεν είχαν εκδοθεί 170 φορολογικά στοιχεία, συνολικής αξίας 2.598,79 ευρώ.

Οι δύο συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα θα ενημερωθεί η αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την εφαρμογή της διοικητικής διαδικασίας.

- Σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος-κυλικείο, στην Αθήνα, διαπιστώθηκαν, η μη έκδοση επτά Αποδείξεων Λιανικών Συναλλαγών (ποινική παράβαση) καθώς επίσης και η μη επίδειξη Βιβλιαρίου Συντήρησης και Επισκευής φορολογικού μηχανισμού (διοικητική παράβαση). Επιπλέον, κατασχέθηκε ο φορολογικός μηχανισμός του καταστήματος, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε αποσφραγιστεί, κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων.

- Σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος – εστιατόριο, στην Αθήνα, διαπιστώθηκε η μη επίδειξη Βιβλιαρίου Συντήρησης και Επισκευής φορολογικού μηχανισμού (διοικητική παράβαση).

- Σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος – ψητοπωλείο, στην Αθήνα, διαπιστώθηκε η εργασία δύο υπαλλήλων οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (διοικητική παράβαση).


 Μadata.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X