4 εκατ.τουρίστες-επισκέπτες στο Μουντιάλ

Ανέκαθεν η Βραζιλία υπήρξε ένας ονειρεμένος τόπος για διακοπές, χαλάρωση, αγορές, ωραίες γυναίκες, καρναβάλι, χοροί, αλλά και για θεαματικούς προορισμούς.
 Ταξίδι διόλου εύκολο. Ακριβό και μακρινό, κυρίως για τους Ευρωπαίους.
Να λοιπόν τώρα που παρουσιάζεται μια λαμπρή προοπτική για να επισκεφθεί κάποιος τη χώρα της σάμπας με την ευκαιρία της τελικής φάσης του Παγκοσμίου κυπέλλου.
 Η κυβέρνηση της χώρας τριβει τα χέρια της, Βέβαια, υπήρξαν πολλά τα έξοδα για τις προετοιμασίες, όμως τα έσοδα αναμένονται μεγαλύτερα.
Η Βραζιλία, με αρχικές εκτιμήσεις, περιμένει, περίπου, τέσσερα εκατομμύρια τουρίστες κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
 Ανάμεσά τους ,περίπου, δύο εκατομμύρια άνθρωποι, που θα ταξιδέψουν με μοναδικό σκοπό να παρακολουθήσουν τους αγώνες, αλλά και τις ολόθερμες εκδηλώσεις των διαφόρων οπαδών, εκτός αγωνιστικών χώρων.
 Τα έσοδα, από τους επισκέπτες, σε διάστημα ενός μηνός, αναμένεται να ενισχύσουν οικονομικά τη χώρα κατά τρία δις δολλάρια.
 Οι εκτός Βραζιλίας φίλαθλοι αναμένεται να είναι περισσότερο σπάταλοι από ό,τι οι ντόπιοι. Οι δαπάνες τους, στο διάστημα παραμονής τους στη χώρα, θα φθάσει κατά μέσον όρο, ατομικά, τα 2.500 δολλάρια. Δεν είναι και άσχημα για τους Βραζιλιάνους, που έχουν Θεό τους το χρήμα.
 Η κυβέρνηση λέει ότι θέλει να χρησιμοποιήσει, να εκμεταλευθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο για να “κερδίσει” αυτόν τον κόσμο  και να τον κάνει μόνιμο τουρίστα  στη Βραζιλία και μετά το πέρας των αγώνων.

Σχετικά άρθρα