Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Είχα φαντασίωση με άλλον άνδρα την ώρα του σεξ: Είναι κακό;
Είχα φαντασίωση με άλλον άνδρα την ώρα του σεξ: Είναι κακό;  thumbnail

Σοφία, 42 ετών

Είχα φαντασίωση με άλλον άνδρα την ώρα του σεξ: Είναι κακό;

Αναγνώστριά μας ζητά τη βοήθεια των ειδικών μας:


Είμαι 42 ετών και το τελευταίο διάστημα έχουμε απομακρυνθεί πολύ με τον άντρα μου, δεν επικοινωνούμε και ασχολείται συνέχεια με τη δουλειά, δεν κάνουμε έρωτα όπως πριν δεν περνάμε χρόνο μαζί. Μοιάζει να έχει κουραστεί λίγο η σχέση μας σας μιλώ για δεκα χρόνια γάμου παρόλα αυτά τον αγαπώ και πιστεύω και εκείνος ακόμα. Αυτό που θα ήθελα να σας ρωτήσω είναι το εξής: Πριν λίγο καιρό είχα φαντασίωση όταν έκανα έρωτα μαζί του ότι κάνω με ένα γνωστό μου από τη δουλειά που νιώθω ότι με ελκύει. Νιώθω πολλές ενοχές που σκέφτηκα αυτόν τον άλλο ανδρα και νιωθω ασχημα , τι μου συμβαινει; Δε θα ηθελα σε καμία περίπτωση να απατησω και να διαλυσω το γαμο μου αλλά όσο προσπαθώ να τον βγάλω από το νου μου αυτή η σκέψη της έλξης μεγαλώνει. Τι να κάνω; 


Απευθύναμε το ερώτημά σας στον ψυχολόγο- ομαδικό θεραπευτή, Δημήτρη Κατσαρό. 


Δημήτρης Κατσαρός


Αγαπητή αναγνώστρια:

 

Έτσι όπως διάβαζα αυτά που γράφατε μου δημιουργήθηκε η εξής ερώτηση: Μήπως φοβάστε πως ο σύζυγός σας απομακρύνεται ερωτικά από σάς; Μήπως φοβάστε πως η ενασχόλησή του με τα επαγγελματικά είναι μια πρόφαση για να μην είναι αφοσιωμένος σε σας; Αναρωτιέμαι διότι μέσα στη ρύμη του λόγου σας αναφέρατε πως "αγαπάτε τον άνδρα σας και το ίδιο πιστεύετε πως κάνει κι αυτός", πράγμα που ακούγεται σαν ένας αυτο-καθησυχασμός. Ίσως μετά από τόσα χρόνια να έχει κουραστεί η σχέση σας και παρ'όλη την αγάπη, να νιώθετε υποψίες τις οποίες φοβάστε να εκδηλώσετε. Μέσα απ'αυτό το πλαίσιο ενδεχομένως η σκέψη του άνδρα που σας ελκύει από τη δουλειά να είναι ένας τρόπος να 'ελέγξετε' το τί κάνει ο σύζυγός σας στη δουλειά του. Δηλαδή φαντάζεστε πως ελκύεται ο σύζυγος με κάποια συνάδελφό του και το αυτό πράττετε και εσείς. Εφαρμόζετε την τακτική του καθρέφτη: "ότι κάνει, θα κάνω". Αυτό πολλές φορές δημιουργεί μια σχετική ασφάλεια εν μέσω φόβου ότι ελέγχει κανείς τον πόνο που μπορεί να του προξενήσει μια απιστία. Καλό θα ήταν κυρίως για το άγχος και τις φαντασιώσεις φόβου που ενδεχομένως καλλιεργούνται στο μυαλό σας να μιλήσετε για αυτό το θέμα με το σύζυγό σας. Όχι με επιθετικό τρόπο και με προειδοποίηση "οδόντα αντί οδόντος". Μιλήστε ανοιχτά για την ανασφάλειά σας, πράγμα που συνάδει με την οικειότητα στη σχέση σας τόσα χρόνια. Χρησιμοποιείστε αυτό το στοιχείο της οικειότητας υπέρ σας. Και φυσικά μη διστάσετε να μας ξαναστείλετε. Θα χαρούμε να μάθουμε την εξέλιξη στο θέμα σας.


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X