Αρχική / Ψυχολογία / Άγχος / Τι είναι η αγχώδης σπαστική κολίτιδα και πώς αντιμετωπίζεται; Πονάω!
Τι είναι η αγχώδης σπαστική κολίτιδα και πώς αντιμετωπίζεται; Πονάω!  thumbnail

Mαριάννα, 30 ετών

Τι είναι η αγχώδης σπαστική κολίτιδα και πώς αντιμετωπίζεται; Πονάω!

Αναγνώστριά μας ζητά τη συμβουλή των ειδικών μας


Καλησπέρα σας. Έχω σπαστική αγχωτική κολίτιδα πολλά χρόνια τώρα. Χωρίς πόνους  μόνο υποφέρω από διάρροια. Με το που αγχωθώ παραπάνω με πιάνει αυτό το πράμα και δεν μπορώ να το ελέγξω.  Εννοείται πως έχω περιορίσει κάποιες τροφές και κάποιες άλλες τις έχω αποβάλλει εντελώς από τη διατροφή μου. Υποφέρω πιο πολύ ψυχικά Υπάρχει κάποια θεραπεία που θα μπορούσα να ακολουθήσω. Ευχαριστώ πολύ.


Αγαπητή αναγνώστρια. Απευθύναμε το ερώτημά σας στον ψυχίατρο- νευρολόγο, Παύλο Σακκά. 


Παύλος Ν. Σακκάς


Αυτό που πρέπει να κάνει η αναγνώστριά μας είναι να απευθυνθεί σε κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας προκειμένου να της χορηγήσει την κατάλληλη θεραπεία και να τις δώσει συγκεκριμένες οδηγίες αντιμετώπισης βάση και του ιστορικού της. Η αγχώδης κολίτιδα είναι ένα πρόβλημα που εντοπίζεται στο έντερο, όπως για παράδειγμα μας πιάνει ταχυκαρδία από το πολύ άγχος έτσι και εδώ, μπορεί το άγχος να προκαλεί μια ευαισθησία στο έντερο. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι σωματοποιείται το άγχος σε ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματος. Κάποιοι άλλοι ασθενείς αντιμετωπίζουν πρόβλημα συχνουρίας από το άγχος. Άλλοι πάλι ιδρώνουν… Σε διάφορα συστήματα χτυπάει το άγχος και προκαλεί συμπτώματα όπως για παράδειγμα οι πόνοι. Εκτός από φαρμακευτική αγωγή μπορεί επίσης να ακολουθήσει και ψυχοθεραπεία. Εκείνο που πραγματικά αξίζει να τονίσουμε είναι ότι δεν πρέπει να διστάζουμε να επισκεφτούμε σε ψυχολόγο και ψυχίατρο λόγω προκατάληψης. Είναι πολλοί οι ασθενείς που αποφεύγουν να επισκεφτούν τον ειδικό ψυχικής υγείας και απευθύνονται μονάχα σε ιατρούς για τα προβλήματα αυτά. Σαφώς πρέπει να επισκεπτόμαστε ιατρούς αλλά σε τέτοια ζητήματα είναι αναγκαίο να ζητάμε και τη γνώμη του ψυχιάτρου ή του ψυχολόγου. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X