Αρχική / Πολιτισμός / City life / Μέγαρο Μουσικής: Ρωμαίοι και Ιουλιέτες χορεύουν χιπ χοπ !
Μέγαρο Μουσικής: Ρωμαίοι και Ιουλιέτες χορεύουν χιπ χοπ ! thumbnail

Μέγαρο Μουσικής: Ρωμαίοι και Ιουλιέτες χορεύουν χιπ χοπ !

ΣΕΙΡΑ ΓΕΦΥΡΕΣ

Τη σειρά Γέφυρες διεύθυνει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος


Σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στο πλαίσιο 
του προγράμματος «Ελλάς Γαλλία – Συμμαχία 2014»Μια χιπ-χοπ εκδοχή της ιστορίας του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας.
Με επτά χορευτές χιπ-χοπ, έναν καλλιτέχνη τσίρκου και έναν ηθοποιό, ο Sébastien Lefrançois ανατρέπει τους κώδικες του σαιξπηρικού θεάτρου και φέρνει αυτό το κλασικό έργο κοντά στη νέα γενιά, θέλοντας να μας δείξει το πόσο πολύ αυτά τα κομμάτια της ιστορίας μας μοιάζουν.- Roméos et Juliettes
Καλλιτεχνική διεύθυνση, χορογραφία: Sébastien Lefrançois
Μουσική: Laurent Couson


Trafic de Styles – Sébastien Lefrançois
Ερμηνευτές – Χορευτές:
ΙΟΥΛΙΕΤΑ Dorine Aguilar 
ΜΠΕΝΒΟΛΙΟ John Degois 
ΜΕΡΚΟΥΤΙΟΣ Hakim Hachouche 
ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΕΤΑΣ Sébastien Lefrançois 
ΡΩΜΑΙΟΣ Giovanni Léocadie 
ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΕΤΑΣ Estelle Manas 
ΠΑΤΕΡ ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ Cyrille Musy 
ΠΑΡΑΜΑΝΑ  Otuawan Nyong                  
ΤΥΒΑΛΔΟΣ Feroz Sahoulamide


Βοηθός χορογράφου: Céline Lefèvre 
Σκηνικά: Giulio Lichtner  
Δραματουργική επεξεργασία: Magalie Léris  
Κοστούμια: Mario Faundez  
Φωτισμοί: Tom Klefstad 
Ηλεκτρονική σύνθεση: Vincent Artaud 


Παραγωγή Cités Danse Connexions – Suresnes Cités Danse 2008  
Συμπαραγωγή Théâtre Anne de Bretagne – Vannes Espace Jacques Prévert d’Aulnay-sous-Bois  – La Comète – Scène Nationale de Châlons-en-Champagne


Sébastien Lefrançois
Γεννήθηκε στη Νορμανδία το 1969 και η σχέση του με το χορό και την κίνηση ξεκίνησε από το καλλιτεχνικό πατινάζ με το οποίο ασχολήθηκε, με πολύ υψηλές επιδόσεις, μέχρι τα 24 χρόνια του,. Η πρώτη του επαφή με το χιπ-χοπ ήταν τηλεοπτική, μέσα από την εκπομπή “H.I.P.H.O.P” του Sidney το 1984 (η πρώτη τηλεοπτική εκπομπή αποκλειστικά για χιπ-χοπ του Patrick Duteuil ή “Sidney”).  
Λίγα χρόνια αργότερα ανακαλύπτει το θέατρο και τη χορογραφία και παίρνει κρατικό δίπλωμα (στον τζαζ και το σύγχρονο χορό) στις αρχές του 90. Το 1994 ιδρύει μαζί με χορευτές του Cergy-Pontoise την ομάδα Trafic de Styles, της οποίας γίνεται καλλιτεχνικός διευθυντής και χορογράφος. Με την ομάδα αυτή δημιουργεί πολλές χορογραφίες, όπως: Off the Line, Squatt’age, L’Incroyable Mystère Pulp, Attention Travaux, Le Poids du ciel, Enveloppes timbrées κ.ά.
Ο Sébastien Lefrançois συνεργάζεται επίσης ως ερμηνευτής ή ως χορογράφος σε διάφορα θεάματα και θεατρικές παραστάσεις. Το 2007 διορίστηκε μόνιμος καλλιτέχνης (artiste associé) των Cités Danse Connexion, του πρώτου φορέα στη Γαλλία που αφορά την προώθηση του χορού χιπ-χοπ.


Trafic de styles
Ακρίβεια στην κίνηση, και μια λεπτή ισορροπία πάνω στο κινούμενο όριο ανάμεσα στον αθλητισμό και την τέχνη, την άσκηση και το θέαμα, την ψυχή και το σώμα: αυτό χαρακτηρίζει τους Trafic de styles, που μας προτείνουν μια εκφραστική γλώσσα κωμική όσο και ποιητική και μας μεταφέρουν ανάμεσα στον ουρανό και τη γη, ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία…


 «Φλογερό, νεανικό, χωρίς κόμπλεξ, αυτό το έργο είναι η σημαντικότερη δουλειά του Sébastien Lefrançois […] Ο χορογράφος είχε το όνειρο να αναμετρηθεί με ένα ιερό σύμβολο του θεάτρου και του χορού. Και το πραγματοποίησε, με πολύ μεγάλη επιτυχία.»
Rosita Boisseau, Le Monde

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X