Εκτός CEV Cup ο Φοίνικας Σύρου

Την απόσυρση της συμμετοχής του από το CEV Cup ανακοίνωσε ο Φοίνικας Σύρου καθώς όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση που εξέδωσε, το γυμναστήριο “Δημήτριος Βικέλας” δεν πληρεί της προδιαγραφές για τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Από την άλλη όπως κάνει γνωστό το ΤΑΑ, η μετακίνηση της ομάδας σε γυμναστήριο της Αθήνας για τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, θα ανέβαζε το κόστος αλλά θα στερούσε και από τους φίλους της ομάδας τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά τους αγώνες της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Το ΤΑΑ Α.Ο. Φοίνικας Σύρου ανακοινώνει την απόφαση της διοίκησης του συλλόγου να μην αγωνιστεί η ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την προσεχή αγωνιστική σεζόν 2014-2015 και συγκεκριμένα στο CEV Cup όπου εξασφάλισε την συμμετοχή της μέσω της 4ης θέσης που κατέκτησε στην Volleyleague ΟΠΑΠ 2013-2014. 

Ο λόγος που οδήγησε στην απόφαση αυτή είναι η ακαταλληλότητα της έδρας της ομάδας, η οποία δεν πληροί τις προϋποθέσεις για την διοργάνωση του CEV Cup, που είναι μεγαλύτερες και πιο αυστηρές σε σχέση με την διοργάνωση του Challenge Cup όπου αγωνίστηκε τα προηγούμενα χρόνια. 

Δυστυχώς, ο σύλλογος δεν μπορούσε να ζητήσει να αγωνιστεί εκ νέου στο Challenge Cup, καθώς αυτό μπορούσε να γίνει μόνο σε περίπτωση που είχε εξασφαλίσει την συμμετοχή του στο Champions League και έπαιρνε κάρτας ελεύθερης συμμετοχής (wild card), όπως είχε συμβεί την αγωνιστική σεζόν 2011-2012 όπου η ομάδα τερμάτισε 2η στη Volleyleague, αλλά επειδή και πάλι δεν μπορούσε να αγωνιστεί στο Champions League λόγω του γηπέδου, πήρε μέρος στο Challenge Cup της σεζόν 2012-2013. 

Η μόνη λύση θα ήταν η ομάδα να δήλωνε ως έδρα κάποιο γήπεδο της Αθήνας, ωστόσο αυτό θα ανέβαζε κατά πολύ το κόστος με τις επιπλέον μετακινήσεις και διαμονές, αλλά και η πλειοψηφία των φιλάθλων μας θα στερούταν την ευκαιρία να παρακολουθήσει τους αγώνες. 

Ευελπιστούμε η νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει από τις επαναληπτικές εκλογές της επόμενης Κυριακής, όποια και αν είναι αυτή, από τον Σεπτέμβριο που θα αναλάβει τα καθήκοντά της να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την βελτίωση του γηπέδου, ώστε να μπορέσουμε να καμαρώσουμε ξανά τον Φοίνικα να αγωνίζεται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις”.

Σχόλιο pamesports: Με τέτοιες αποφάσεις, πρέπει να θεωρείται ευτύχημα που ο κατά τα άλλα συμπαθέστατος Φοίνικας δεν πέρασε στον τελικό του πρωταθλήματος και τελικώς δεν το κατέκτησε, γιατί τότε η επιστροφή στο Τσάμπιονς Λιγκ και η έξοδος μας από την πολυετή ανυποληψία θα ήταν βραχύβια. Μία ομάδα που υποτίθεται ότι κάνει πρωταθλητισμό δεν δικαιούται με τόση ευκολία να αποσύρεται από τα Ευρωπαϊκά Κύπελλα. Αυτό στην περίπτωση που θέλουμε να συζητάμε για σοβαρό Ελληνικό βόλεϊ που φέτος διοργάνωσε το μακράν πιο πετυχημένο πρωτάθλημα από όλα τα ομαδικά σπορ. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός (και ελπίζουμε και οι υπόλοιπες ομάδες που εξασφάλισαν ευρωπαϊκό εισιτήριο) θα κρατήσουν ψηλά τη σημαία της αξιοπρέπειας του αθλήματος στο εξωτερικό. Όσο και αν πρόκειται για μεγάλη δοκιμασία για μια επαρχιακή ομάδα, ο Φοίνικας όφειλε να σεβαστεί πρωτίστως τη δική του προσπάθεια και να έχει ήδη εξασφαλίσει του οικονομικούς πόρους που θα του επέτρεπαν τη συμμετοχή ώστε να είναι επί της ουσίας μεγάλη ομάδα.

Σχετικά άρθρα