Με… άρωμα Κάρι και Διαμαντίδη στους τελικούς!

Με καταλυτική ευστοχία από τα 6,75μ  και τους Ραμέλ Κάρι και Δημήτρη Διαμαντίδη να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, ο Παναθηναϊκός… σκούπισε με 65-72 τον ΠΑΟΚ, έκανε το 3-0 στη σειρά και πλέον ετοιμάζεται για τους τελικούς, όπου τον περιμένει ο Ολυμπιακός! 

Πράξη τρίτη στη σειρά ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό, και έχοντας ως απτό στοιχείο την ένταση και το πάθος στα δύο πρώτα ματς μεταξύ των δύο ομάδων, το ίδιο περιμέναμε και στο τρίτο παιχνίδι! Ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που ξεκίνησε καλύτερα και με τους Μπόγρη και Τσαϊρέλη να τον οδηγούν βρέθηκε να προηγείται με 7-2 μετά από τρία λεπτά ματς στην Πυλαία. Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και βρίσκοντας λύσεις από τα γκαρντ του και με επιμέρους σκορ 2-8 πέρασε μπροστά με 9-10. Οι δύο ομάδες ταλανίστηκαν από μεγάλα επιθετικά κενά διάστημα, καθώς ήταν άστοχες και σχετικά αργές γι’ αυτό και το σκορ κατά την διάρκεια της πρώτης περιόδου, κινήθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Ο ΠΑΟΚ δίνοντας μεγάλη προσοχή στην άμυνά του κατάφερε να τρέξει ένα σερί 7-0 και να πάρει «αέρα» έξι πόντων και το 16-10 στο ένατο λεπτό, με τον Παναθηναϊκό να απαντά με δύο τρίποντα από τους Κάρι και Διαμαντίδη για το 16-16, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος στην Πυλαία.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ρυθμός ανέβηκε με τον Ούκιτς να δίνει προβάδισμα στον Παναθηναϊκό για το 16-18 και τον Μαργαρίτη να απαντά αμέσως με γκολ-φάουλ για το προσπέρασμα του ΠΑΟΚ και το 19-18. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλός από την περιφέρεια, με τους παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου να μην μπορούν να κλείσουν την άμυνά τους και να βρίσκονται πίσω με επτά πόντους και το 21-28 στο 14ο λεπτό! Ο Γιώργος Μπόγρης έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης κόντρα στην παλιά του ομάδα, και μαζί με τους Κούπερ και Χαραλαμπίδη, οδήγησαν τον ΠΑΟΚ σε σερί 11-0 και έτσι οι φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά με 32-28 στο 18ο λεπτό! Ο ΠΑΟΚ έχοντας το μομέντουμ του αγώνα πήρε προβάδισμα με 35-30, αλλά ο Παναθηναϊκός και πάλι ήταν οπλισμένος από την περιφέρειά του και έτρεξε ένα σερί 7-0, κλείνοντας έτσι το πρώτο ημίχρονο έχοντας προβάδισμα με 35-37!

Ο Ραμέλ Κάρι συνέχισε το… βιολί του και πετυχαίνοντας το τέταρτό του τρίποντο έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό… Ο Γκιστ συνέχισε και εκείνος στον ίδιο ρυθμό και έτσι με την περιφέρεια του να πετάει «φλόγες» ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα με 41-47 στο 23ο λεπτό! Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απαντήσει στα καλάθια των «πρασίνων» αλλά δεν μπορούσε να ακολουθήσει στον φρενήρη «πράσινο» ρυθμό. Οι παίκτες του Φραγκίσκου Αλβέρτη είχαν τον απόλυτο έλεγχο και έτσι στο 27’ προηγήθηκαν με 45-52, έχοντας το μομέντουμ του αγώνα! Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς συνέχισαν να σκοράρουν από την γραμμή των τριών πόντων και στο 28ο λεπτό προηγήθηκαν με 48-58! Ο ΠΑΟΚ όμως απάντησε με διαδοχικά τρίποντα του Ντι Τζέι Κούπερ και στο 30’ είχε μειώσει σε 53-58!

Ο ρυθμός έπεσε στην τελευταία περίοδο, με τον Παναθηναϊκό να έχει πάντα τον πρώτο λόγο των κινήσεων και να έχει ασφαλή προβάδισμα με 55-66 τρία λεπτά πριν από το φινάλε του ματς. Παρότι οι παίκτες του Φραγκίσκου Αλβέρτη δεν ήταν το ίδιο εύστοχοι στην τελευταία περίοδο, αυτό δεν το πλήρωσαν καθώς ο ΠΑΟΚ ήταν εγκλωβισμένος και δεν μπορούσε να βρει τις απαραίτητες για εκείνον λύσεις ώστε να πλησιάσει στο σκορ. Ο ΠΑΟΚ όμως κατάφερε να κλείσει την ψαλίδα και να δώσει άλλο νόημα στα εναπομείναντα λεπτά μειώνοντας σε 62-68! Ο Διαμαντίδης ήταν ψύχραιμος από την γραμμή των βολών και έγραψε το 62-70 για να απαντήσει ο Τσαϊρέλης για το 64-70. Δέκα δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε, το σκορ ήταν 65-70 και το ματς πήγε στην ρουλέτα των βολών, εκεί όπου ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν απόλυτα ψύχραιμος και έγραψε το 65-72. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, με τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να κάνει κάτι για να αλλάξει τα δεδομένα, και τον Παναθηναϊκό να “σκουπίζει” την σειρά με 3-0 και να προκρίνεται στους τελικούς, εκεί όπου περιμένει ο Ολυμπιακός! 

Σχετικά άρθρα