Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Παρέμβαση Μιχελάκη για την αστοχία των exit polls
Παρέμβαση Μιχελάκη για την αστοχία των exit polls  thumbnail

Παρέμβαση Μιχελάκη για την αστοχία των exit polls

Έρευνα προκειμένου να εντοπιστούν τα αίτια των σοβαρών αποκλίσεων στα αποτελέσματα των exit polls ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών με επιστολή του στην πρόεδρο του συλλόγου εταιρειών δημοσκοπήσεων. 

"Αποτέλεσμα των ανακοινώσεων αυτών από εταιρείες δημοσκοπήσεων ήταν να δημιουργηθούν παντελώς αβάσιμες εντυπώσεις και να προκληθεί σύγχυση στην κοινή γνώμη κατά την τελική φάση της εκλογικής διαδικασίας" αναφέρει μεταξύ άλλων ο Γ. Μιχελάκης.

Οι αστοχίες σημειώθηκαν στην διαφορά μεταξύ της Ρ. Δούρου και του Γ. Σγουρού στην περιφέρεια Αττικής αλλά και στην πρωτιά για τον Δήμο της Αθήνας, όπου τα exit polls έδειξαν Γ. Σακελλαρίδη και τον Γ. Καμίνη να παλεύει για την δεύτερη θέση με τον Α. Σπηλιωτόπουλο. Τελικά ο νυν δήμαρχος ήταν ο νικητής στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. 

"Ως αρμόδιος υπουργός για την εκλογική διαδικασία θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι το θέμα είναι σοβαρό, καθώς εκθέτει όχι μόνο τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, αλλά και όσους μετέχουν στο δημόσιο διάλογο, ενώ προκαλεί αναστάτωση στους πολίτες.

Κατόπιν όλων αυτών, θεωρώ αναγκαίο να εξεταστεί άμεσα το ζήτημα, από τα αρμόδια εποπτικά και ελεγκτικά όργανα του ΣΕΔΕΑ (Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς), σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (Ν. 3603/2007 "Ρυθμίσεις θεμάτων δημοσκοπήσεων"), τον Κώδικα Δεοντολογίας – Επαγγελματικής Πρακτικής του ΣΕΔΕΑ και τον Κώδικα Δεοντολογίας των ΙCC –ESOMAR (Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου – Διεθνούς Οργανισμού Ερευνών Αγοράς)" τονίζει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο υπουργός Εσωτερικών. 


ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑ από realmedialive 
Πηγή: www.real.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X