«Έχω πολλή κυτταρίτιδα! Βοηθάει το λεμφικό μασάζ;»

Αυτή η κυτταρίτιδα είναι μεγάλο πρόβλημα. Είμαι 19 χρονών, 51 κιλά και 1,67 σε ύψος, αδύνατη σχετικά και παρόλα αυτά έχω πολλή κυτταρίτιδα. Η αλήθεια είναι ότι περιορίζεται μόνο στους μηρούς στην πίσω και πλαϊνή επιφάνεια, αλλά είναι πολύ αντιαισθητική.

Έχω κάνει τα πάντα για να φύγει και όμως δεν έχω δει κάποιο αξιόλογο αποτέλεσμα. Γυμνάζομαι τακτικά από πολύ μικρή ηλικία, πίνω πολύ νερό και προσέχω τη διατροφή μου. Τον τελευταίο μήνα δοκίμασα και μία κρέμα μήπως δω αποτέλεσμα αλλά δεν μπορώ να πω πώς είδα κάποια εντυπωσιακή αλλαγή.

Να σημειωθεί ότι η μητέρα μου έχει πολλή κυτταρίτιδα και ίσως είναι κληρονομικό το… χάρισμα. Όσον αφορά στο μασάζ τώρα κάνω καθημερινά μόνη μου αλλά δεν είδα διαφορά και έτσι σκέφτηκα να απευθυνθώ σε ειδικό. Έχει όντως αποτέλεσμα ή θα δώσω τα λεφτά μου τσάμπα;

Στο ερώτημά σας απάντησε ο δερματολόγος Δημήτρης Καπετανάκης

Η αιτιολογία της κυτταρίτιδας είναι πολλαπλή! Παίζουν ρόλο γενετικοί παράγοντες, διατροφικοί, περιβαλλοντογικοί, ορμονικοί. Σε άλλα κράτη υπάρχουν κλινικές εξειδικευμένες στην αντιμετώπιση αυτής της ασθένειας. Θεωρώ ότι για την αντιμετώπισή της υπάρχουν διάφορα πρωτόκολλα με τα οποία ασχολούνται οι δερματολόγοι.

Η κυτταρίτιδα είναι μια πολύ συχνή τοπογραφική τροποποίηση κατά την οποία το δέρμα παίρνει μια όψη φλούδας πορτοκαλιού ή αλλιώς, έχει την εμφάνιση στρώματος. Στη συγκεκριμένη κατάσταση, συμβαίνουν μετατροπές στους λιπώδεις ιστούς και επίσης στο μικροκυκλοφορικό που προέρχονται από το αίμα και το λεμφικό σύστημα κάτι που οδηγεί στην σκλήρυνση των ινών του συνδετικού ιστού.

Θεωρείται ότι είναι ένα μη φλεγμονώδες, εκφυλιστικό φαινόμενο που προκαλεί αλλοιώσεις στην υποδερμίδα δημιουργώντας ανώμαλους κυματισμούς στην επιδερμίδα και στις υπερκείμενες επηρεαζόμενες περιοχές. Σχετικά με το μασάζ, το μόνο που βοηθάει είναι το λεμφικό μασάζ και είναι κάτι που δεν μπορεί να κάνει κάποιος μόνος του. Άρα, αν ο ειδικός κάνει λεμφικό μασάζ, τότε μπορεί να αποδώσει.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

«Έχω κυτταρίτιδα και ντρέπομαι για το σώμα μου! Τι να κάνω;»

Ψάχνεις για τη διατροφή κατά της κυτταρίτιδας; 7 tips για άμεσα αποτελέσματα!

Σχετικά άρθρα