Κολοκυθάκια στο φούρνο με τομάτα και ανθότυρο

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 6-8 άτομα</em><br /><br />3 κολοκυθάκια<br />8 ντομάτες<br />300 γραμμάρια ανθότυρο<br />½ φλιτζάνι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά<br />2 αυγά<br />4 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα<br />έξτρα παρθένο ελαιόλαδο<br />αλάτι<br />πιπέρι</p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Καλοκαιρινό και ελαφρύ γεύμα για όλη την οικογένεια με μόνο τρία υλικά Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C. Πλένετε και κόβετε τις ντομάτες σε φέτες και τις τοποθετείτε σε ένα ταψί. Αλατίζετε και ραντίζετε με ελαιόλαδο. Ψήνετε τις τομάτες για 30 λεπτά. Εν τω μεταξύ πλένετε τα κολοκυθάκια και αφαιρέστε τις άκρες. Κόβετε σε λεπτές φέτες χρησιμοποιώντας ένα μαντολίνο. Τοποθετήστε τα κολοκυθάκια σε ένα σουρωτήρι, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε 15 λεπτά να στραγγίξουν. Χτυπάτε το ανθότυρο μαζί με τους κρόκους μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν και προσθέστε το ανθότυρου ανακατεύοντας σταδιακά. Προσθέστε το γιαούρτι και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Λαδώνετε ένα ταψί και βάζετε μια στρώση από κολοκυθάκια, ντομάτες ψημένες, μείγμα από ανθότυρο και επαναλαμβάνετε με την ίδια σειρά των υλικών μέχρι τελειώσετε με τις στρώσεις. Τέλος πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί. Ψήστε για 40 λεπτά και αφήστε το να κρυώσει πριν το σερβίρισμα.</p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 70 λεπτά</h4>
<p>Δοκιμάστε επίσης:</p>
<p><span style="color: #0000ff;"><a href="/128163/mproysketes-me-kolokythakia-kai-ksinomyzhthra" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Μπρουσκέτες με κολοκυθάκια και ξινομυζήθρα</span></a></span></p>
<p><span style="color: #0000ff;"><a href="/176515/salata-me-kolokithi-manitari-kai-aygo" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Σαλάτα µε κολοκύθι, µανιτάρι και αυγό</span></a></span></p>

Σχετικά άρθρα