Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Εδώ και 11 μήνες η γυναίκα μου δε θέλει σεξ… Γιατί;
Εδώ και 11 μήνες η γυναίκα μου δε θέλει σεξ... Γιατί;  thumbnail

Μάνος, 32 ετών

Εδώ και 11 μήνες η γυναίκα μου δε θέλει σεξ… Γιατί;

Αναγνώστης μας ζητά τη συμβουλή των ειδικών μας:


Η γυναίκα μου,  μου λέει δε με θέλει και έχει 11 μήνες να κάνουμε σεξ γιατί δε θέλει. Τι να κάνω; Έχουμε και 2 μωρά μαζί δε θέλω να χωρίσω γιατί την αγαπώ.


Aγαπητέ αναγνώστη. Απευθύναμε το ερώτημά σου στην Εύη Κυράνα  ψυχολόγο υγείας-σεξολόγο, διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, υπεύθυνη του Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων.Τα προβλήματα της επιθυμίας των γυναικών πολλές φορές σχετίζονται ,με προβλήματα που υπάρχουν στη σχέση. Τα προβλήματα αυτά μπορεί να είναι ακόμα και παράπονα που έχουν συσσωρευτεί και δεν εκφράστηκαν σωστά στο παρελθόν, μπορεί να είναι δυσφορία για τους ρόλους και τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει ο καθένας μέσα στην οικογένεια μπορεί να είναι θυμός, μπορεί να είναι ζήλια. Αυτά τα προβλήματα όμως πρέπει πρώτα να εξομαλυνθούν και μετά να προσπαθήσουν να λύσουν τα θέματα που έχουν προκύψει στη σεξουαλική τους ζωή. Το ζευγάρι που έχει προβλήματα και δεν ξεκινά από αυτά αλλά από το σεξουαλικό κομμάτι δεν μπορεί να έχει συνήθως καλά αποτελέσματα.


Υπάρχουν βέβαια και άλλοι παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο. Η γέννηση των παιδιών πολλές φορές συνοδεύεται με προβλήματα στη σεξουαλική ζωή αλλά και στη σχέση γιατί το ζευγάρι χάνει την εγγύτητά του.  Η γυναίκα μετά τη γέννα νιώθει μια κόπωση, τα ζευγάρια χρειάζονται αρκετό χρόνο μέχρι να επανέλθουν ερωτικά.  Θα πρέπει να κάνει ο αναγνώστης μας να κάνει μια κουβέντα μαζί της για να δουν ποιο είναι το πρόβλημα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι με πίεση και χωρίς συννενόηση δε θα ξαναβρούν τη χαμένη τους σεξουαλική ζωή.


Ουσιαστικά θα πρέπει να απευθυνθούν σε κάποιο σεξολόγο- γιατί οι σεξολόγοι κάνουν και θεραπεία ζεύγους (σχέσης) και να τους βοηθήσει να κατανοήσουν το τι πραγματικά συμβαίνει.  

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X