Η FIFA σε αγώνα δρόμου για την αποτροπή στημένων αγώνων

Σε αναζήτηση συμμάχων για την καταπολέμηση των στημένων αγώνων στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, βρίσκεται το τελευταίο δίαστημα η FIFA. Η παγκόσμια ομοσπονδία έχει ενεργοποιήσει έναν πρωτόγνωρο μηχανισμό με 400 φορείς σε όλο τον κόσμο, ώστε να αποτρέψει φαινόμενα παράνομου στοιχηματισμού στις αναμετρήσεις της μεγάλης διοργάνωσης και ψάχνει επιπλέον συνεργασίες από τις χώρες οι οποίες θα λάβουν μέρος στο τουρνουά.

Μέχρι τώρα έχει καταφέρει να συμφωνήσει με ρυθμιστικές αρχές, όπως η Επιτροπή Εποπτείας Τυχερών Παιχνιδιών του Άιλ οφ Μαν (Isle of Man Gambling Supervision Commission), τον αντίστοιχο ΟΠΑΠ της Μάλτας (Malta’s Lotteries & Gaming Authority), την Επιτροπή Στοιχηματισμού του Γιβραλτάρ (Gibraltar Gambling Commission) και την Επιτροπή Στοιχηματισμού του Ηνωμένου Βασιλείου (UK Gambling Commission). Όμως όπως επισημαίνουν στελέχη της ομοσποδίας, αυτό δεν αρκεί και χρειάζεται μεγαλύτερη δραστηριοποίηση.

«Θέλουμε να βρούμε περισσότερους εταίρους πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο για να κάνουν το σύστημά μας ακόμη πιο αποτελεσματικό«, σημειώνει στο «Gaming Intelligence» ο Γιάτσεκ Βόιντιλα, της θυγατρικής του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης της FIFA. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πάνω από 200 φορείς που ενεργοποιήθηκαν από την Επιτροπή Στοιχηματισμού του Ηνωμένου Βασιλείου και ότι εκατοντάδες ακόμη λειτουργούν σε όλο τον κόσμο, η FIFA έχει αρκετό δρόμο να διανύσει για να αισθάνεται ασφαλής ότι είναι 100% καλυμμένη ενόψει Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Μπορούμε να καλύψουμε τη νόμιμη αγορά και τη γκρίζα αγορά, αλλά η μαύρη αγορά είναι μια δύσκολη περιοχή, η οποία δεν μπορεί να καλυφθεί. Ωστόσο, τα στημένα παιχνίδια παίζονται σε νόμιμες αγορές. Είναι σημαντικό να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες σε αυτές τις αγορές«, λέει ο Βόιντιλα.

 

Σχετικά άρθρα