Η πρόκληση για τον Αναστασιάδη

Από την Κυριακή το μεσημέρι λοιπόν είναι γνωστό πως ο Άγγελος Αναστασιάδης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ όπως είχαμε αναφέρει αναλυτικά στο pamesports.gr με όλες τις βασικές συνισταμένες της συνεργασίας. Ο Αναστασιάδης που αναλαμβάνει τον Δικέφαλο για 4η φορά, ουσιαστικά έρχεται σε έναν ΠΑΟΚ ισχυρό οικονομικά, αυτάρκη και με έναν μεγαλομέτοχο που έχει δηλώσει πως θέλει να κάνει μια ομάδα ανταγωνιστική που θα διεκδικήσει τίτλους. Πολλά χρήματα έβαλε την σεζόν που ολοκληρώθηκε, δεν επιτεύχθηκαν όμως οι στόχοι που είχαν τεθεί, γιατί το μοντέλο διοίκησης δεν λειτούργησε αποτελεσματικά. Κυρίως διότι οι επιλογές  παικτών στους οποίους δόθηκαν πολλά χρήματα χωρίς να τα δικαιολογήσουν, κρίθηκαν εκ του αποτελέσματος αποτυχημένες. Ο ΠΑΟΚ πάει πλέον σε άλλο μοτίβο. Η λειτουργία θα επικεντρωθεί, όπως όλα δείχνουν στην συνεργασία του προπονητή Αγγελου Αναστασιάδη με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ζήση Βρύζα. Ο οποίος αναλαμβάνει και καθήκοντα τεχνικού διευθυντή. Έτσι λειτουργούν τα μεγάλα κλαμπ στην Ευρώπη, έτσι θέλουν να λειτουργήσει και ο ΠΑΟΚ.

Ο Αναστασιάδης έχει μία μεγάλη πρόκληση μπροστά του και σε αυτήν καλείται να ανταποκριθεί. Θέλει να φτιάξει μια ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει, χωρίς όμως να το διατυμπανίζει. Δεν πρόκειται να αναφερθεί με μεγάλα λόγια στους στόχους που θα τεθούν. Θα προτιμήσει να μιλήσει με έργα. Πρώτο του μέλημα είναι να ισχυροποιήσει τα αποδυτήρια, να γίνουν «ένα» οι παίκτες και να αγωνίζονται για την ομάδα. Αυτοί που θα επιλεγούν να έχουν ουσιαστική προσφορά και να μην έρθουν για τα λεφτά του Σαββίδη και την άνεση που προσέφερε ο ΠΑΟΚ τα δυο τελευταία χρόνια. Ήμαστε ακόμη στο ξεκίνημα, όμως έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Το βέβαιο είναι πως ο Αναστασιάδης, είναι ένας άνθρωπος με πείσμα, αυτό που έχει στο μυαλό του θέλει να το πετύχει και ο στόχος του είναι συγκεκριμένος.

Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά πως ο Αναστασιάδης είναι ο προπονητής που έχει τις περισσότερες νίκες στον πάγκο του ΠΑΟΚ από κάθε άλλον, τις περισσότερες συμμετοχές στην Ευρώπη και τον τελευταίο τίτλο που κατέκτησε ο ΠΑΟΚ πριν από 11 χρόνια. Ο Αναστασιάδης καλείται να φέρει εις πέρας ένα έργο που είναι μεν δύσκολο, όχι όμως ακατόρθωτο. Οι συνθήκες που θα δουλέψει είναι καλύτερες από τις προηγούμενες όταν ήταν στον ΠΑΟΚ και σε οικονομικό επίπεδο και σε επίπεδο υποδομών. Την τελευταία σεζόν που ήταν στον ΠΑΟΚ, έλεγε δημόσια, πως όνειρό του ήταν να συγκεντρωθούν χρήματα για να κατασκευαστεί αθλητικό κέντρο. Λίγα χρόνια αργότερα το αθλητικό κέντρο έγινε πραγματικότητα στην Νέα Μεσημβρία ενώ πλέον ο Σαββίδης θέλει να κατασκευάσει ένα ακόμη πιο σύγχρονο.
Πλέον υπάρχουν τα εχέγγυα για να δουλέψει απερίσπαστος στον τομέα που ξέρει καλύτερα από τον καθένα.

Σχετικά άρθρα