Μπεργκ: «Η φανέλα με το 9 θα μείνει εδώ»

Ο Μάρκους Μπεργκ αποκαλύφθηκε. Ο Σουηδός επιθετικός του Παναθηναϊκού υπογράμμισε σε συνέντευξή του πως θα μείνει στο τριφύλλι και του χρόνου και θέλει να παραμείνει ένας από τους ηγέτες της ομάδας. Μίλησε με τα καλύτερα για τον Γιάννη Αναστασίου και το πως τον προσέγγισε, αλλά και για τον Γιάννη Αλαφούζο που τον χαρακτηρίζει η ηρεμία. 

Αποσπάσματα της συνέντευξης του Μάρκους Μπεργκ στο «Goal News» 

Για το αν θα παραμείνει στον Παναθηναϊκό και αν… καθησυχάζει τους φίλους της ομάδας

«Μου αρέσει πολύ εδώ, μου αρέσει ο σύλλογος, η ομάδα, οι φίλαθλοι. Ελπίζω να συνεχίσω έτσι, να έχουμε μία καλή χρονιά και να πετύχουμε κάποιους υψηλούς στόχους. Ναι, οπωσδήποτε θα βρίσκομαι εδώ και τη νέα χρονιά»! 

Για τη φετινή σεζόν κι αν πίστευε ότι το «τριφύλλι» θα έφτανε σε αυτές τις επιτυχίες

«Όλοι οι παίκτες το πιστέψαμε. Οπωσδήποτε, ειδικά στις αρχές, είχαμε πολλά “πάνω-κάτω” στο παιχνίδι μας. Αλλά όλοι καταλάβαιναν πως ήταν νορμάλ για μία ομάδα να έχει σκαμπανεβάσματα με τόσους πολλούς νέους παίκτες στο ρόστερ της. Για τους ξένους ήταν επίσης δύσκολο γιατί ερχόμασταν σε μία νέα χώρα, με διαφορετικό στυλ ποδοσφαίρου και πολλές αλλαγές. Το να καταφέρεις λοιπόν μέσα σε 11 μήνες όσα καταφέραμε εμείς είναι κάτι πολύ σημαντικό. Μπορέσαμε να “Δέσουμε” σαν ομάδα. Είναι πολύ καλό επίσης για τον σύλλογο ότι παρά τις πολλές μεταγραφές που έγιναν, δημιούργησε ένα πάρα πολύ καλό μείγμα κι έφτιαξε μία πολύ καλή ομάδα». 

Για το αν μπορούν οι «πράσινοι» να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα του χρόνου

«Φυσικά το ελπίζω, αλλά είναι πολύ δύσκολο να το πεις και να το υποσχεθείς. Πολλά πράγματα μπορεί να συμβούν διότι και οι άλλες ομάδες θέλουν να σε κερδίσουν. Πιστεύω ότι την επόμενη σεζόν θα κάνουμε μία πολύ, πολύ καλύτερη αρχή στο πρωτάθλημα. Και μπορούμε να κάνουμε συνολικά μία καλή χρονιά. Να μην έχουμε δηλαδή πολλές μεταπτώσεις στην απόδοσή μας όπως φέτος. Μετά θα δούμε τι θα γίνει. Θα είναι μία μακρά περίοδος και είναι επίσης πολύ καλό ότι θα παίξουμε φέτος στην Ευρώπη». 

Για τον στόχο που θέτει εκείνος για τη νέα αγωνιστική περίοδο

«Δεν είναι εύκολο να πω. Σαν παίκτης πάντα θέλεις να καταφέρνεις και να κερδίζεις πράγματα. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να παίξουμε όπως παίξαμε στο τέλος της σεζόν. Να κερδίσουμε όλους τους αγώνες και να δούμε μετά τι καρπούς θα βγάλουμε Δεν μπορούμε να πούμε ότι “α, θα κερδίσουμε το πρωτάθλημα”. Ο δρόμος θα είναι και πάλι μακρύς. Πρέπει να βελτιώσουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας». 

Για το τι δίνει το πρωτάθλημα σε μία ομάδα

«Η σταθερότητα πρώτα απ’ όλα. Μπορείς να παίξεις άσχημα κάποια παιχνίδια, αλλά δεν πρέπει να χάνεις βαθμούς. Οι μεγάλες ομάδες ακόμα και στην κακή μέρα τους τουλάχιστον κερδίζουν βαθμούς. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσουμε. Να έχουμε σταθερότητα ώστε να βελτιώσουμε το χαμηλότερο επίπεδό μας». 

Για τη συνεργασία του με τον προπονητή, Γιάννη Αναστασίου

«Η σχέση που έχει με τους παίκτες. Είναι πολύ επαγγελματική μεν, αλλά μπορείς και να μιλήσεις μαζί του για τα πάντα. Μπορεί να κάνετε πλάκα μαζί, αλλά παράλληλα σου μεταδίδει και τον σεβασμό που χρειάζεται να έχεις απέναντί του, σαν παίκτης προς προπονητή. Υπάρχουν προπονητές που είναι απόμακροι και οι παίκτες δεν θα έρθουν ποτέ να του μιλήσουν και το αντίστροφο. Πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη, να πεις ως προπονητής “αυτή είναι η θεωρία μου και οι ιδέες μου κι έτσι θα παίξουμε”. Και να βρεις τρόπο για να τις περάσεις. Για να γίνει αυτό όμως χρειάζεται 100% εμπιστοσύνη». 

Για το αν αισθάνεται ο ηγέτης του Παναθηναϊκού

«Όχι ο ηγέτης, αλλά ένας από τους ηγέτες. Έχουμε πολλούς ηγέτες. Θέλω να είμαι ένας από αυτούς και να παίζω σημαντικό ρόλο όχι μόνο σκοράροντας, αλλά και στην προπόνηση και στα ματς που παίζουμε. Θέλω να είμαι ένας από τους σημαντικούς παίκτες». 

Για την έκρηξή του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ, όπου κατάφερε να σημειώσει τρία τέρματα

«Μου αρέσουν αυτού του είδους οι αγώνες! Όταν ξέρεις ότι παίζεις και μπορείς να κερδίζεις έναν τίτλο, είναι κάτι το ξεχωριστό. Η ατμόσφαιρα, οι φίλαθλοι, όλα αυτά είναι από μόνα τους αρκετά. Είναι πρόκληση, κίνητρο. Γιατί δεν σημαίνει κάτι σημαντικό μόνο για σένα, αλλά και για άλλους ανθρώπους. Σου δίνεται η ευκαιρία να τους το προσφέρεις». 

Για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί ξανά με τη φανέλα της εθνικής Σουηδίας

«Ναι, το ελπίζω. Το να πας στην εθνική ομάδα είναι ένα όνειρο. Ελπίζω να κάνω το επόμενο βήμα εκεί. Όμως εδώ, στον σύλλογο, κάνεις την περισσότερη δουλειά κι εδώ πρέπει να επικεντρωθείς. Είναι λίγα ματς τον χρόνο, δεν παίζεις κάθε εβδομάδα στην εθνική όπως κάνεις με την ομάδα σου και θα πρέπει να κάνεις το καλύτερο για να εκμεταλλευτείς την ευκαιρία όταν θα κληθείς». 

Για τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζο

«Είναι πάρα πολύ καλός άνθρωπος. Υπάρχουν πρόεδροι που έχουν μόνο ένα πράγμα στο μυαλό τους και μπορεί να “τρελαίνονται” κάποιες στιγμές. Αντιθέτως ο κ. Αλαφούζος είναι πάρα πολύ ήρεμος, πολύ σωστός στη στάση του και βγάζει ηρεμία στον Παναθηναϊκό. Το μεταδίδει αυτό και πιστέψτε με, είναι πολύ σημαντικό να έχεις έναν τέτοιο πρόεδρο». 

Για τον τεχνικό διευθυντή του συλλόγου, Νίκο Νταμπίζα

«Είναι πολύ καλός κι απόλυτα σημαντικός για την ομάδα. Περνάει πολλές ώες με τους παίκτες, βρίσκεται δίπλα τους λέγοντας αυτό που θέλει. Είναι πολύτιμος διότι γνωρίζει πολύ καλά το ελληνικό αλλά και το διεθνές ποδόσφαιρο. Άρα είναι πολύ καλό ότι βρίσκεται στον σύλλογο».

Σχετικά άρθρα