Με Δαλακούρα και Τακουρίδη η Εθνική

Με τρεις αθλητές άνω των 30 ετών (Κουρνέτας 38, Αρμενάκης 34, Στεφάνου 31) και μέσο όρο ηλικίας τα 25.9 χρόνια η Εθνική Ανδρών ετοιμάζεται να αναχωρήσει το πρωί της Πέμπτης για το Πόπραντ της Σλοβακίας, όπου θα διεξαχθεί το 1ο τουρνουά του 3ου προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2015 (Σλοβακία, Εσθονία, Ουγγαρία οι αντίπαλοι μας) ενώ το δεύτερο τουρνουά θα διεξαχθεί το τριήμερο 29-31 Μαΐου στο κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη.

Δύο από τα νέα πρόσωπα που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή της Εθνικής είναι ο κεντρικός του Φοίνικα Σύρου Γιάννης Τακουρίδης κι ο ακραίος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, Κώστας Δαλακούρας. Αντικατέστησαν τους τραυματίες Σουλτανόπουλο και Φράγκο. 

«Είναι τιμή για κάθε αθλητή να βρίσκεται στην Εθνική ομάδα καθώς βλέπει να δικαιώνονται οι κόποι του καθ’ όλη τη διάρκειας της χρονιάς. Έτσι το βλέπω κι εγώ κι είμαι εδώ για να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό προκειμένου να πετύχει η Εθνική το στόχο της κατακτώντας την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος», τόνισε ο Τακουρίδης που επέστρεψε μετά από μια διετία (Ευρωπαϊκό Λιγκ 2012) στην Εθνική για να συμφωνήσει μαζί του ο Δαλακούρας: «Για να βρεθεί στην Εθνική πρέπει να έχεις δείξει κάποια πράγματα και με την ομάδα σου κι η παρουσία μου εδώ είναι μια δικαίωση της προσπάθειας που έκανα όλη τη χρονιά με τον Εθνικό. Χαίρομαι που για πρώτη φορά είμαι στην αποστολή της Εθνικής ομάδας για ένα τόσο σημαντικό τουρνουά και θέλω εφόσον μου δοθεί η ευκαιρία να δικαιώσω τον προπονητή μου για την επιλογή μου» 

Η προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος έχει μπει πλέον στην τελική της ευθεία με τους δύο αθλητές να εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι για τους αγώνες σε Πόπραντ και Ρέντη.

«Στην Εθνική ομάδα γίνεται σιγά, σιγά μια ανανέωση στην Εθνική ομάδα κι είμαι διπλά χαρούμενος γιατί βρίσκομαι εδώ μαζί με παιδιά με τα οποία ξεκινήσαμε μαζί στην Εθνική Παίδων, περάσαμε στην Εφήβων και τώρα συνεχίζουμε στην Ανδρών», τόνισε ο Θρακιώτης ακραίος εκφράζοντας παράλληλα και την επιθυμία όλων: «να οδηγήσουμε ξανά την Εθνική σε μια μεγάλη διοργάνωση. Δεν είναι εύκολη η αποστολή, αλλά θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να τα καταφέρουμε».

Από την πλευρά του ο Θεσσαλονικιός κεντρικός αφού αρχικά παραδέχθηκε ότι η Εθνική λείπε αρκετά χρόνια από τις μεγάλες διοργανώσεις σημείωσε: «Έχουμε ένα νεανικό ρόστερ, αλλά υπάρχουν στην ομάδα και παιδιά που έχουν εμπειρίες αγωνιζόμενα σε πρωταθλήματα του εξωτερικού. Από την πρώτη ημέρα που είμαστε στην προετοιμασία, δίνουμε όλοι το 100% και πιστεύω ότι αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητες μας μπορούμε να τα καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση για τα τελικά»

Σχετικά άρθρα