Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Νέα γκάφα Θεοχάρη, φορο-σοκ για εισπράξεις 2 ευρώ
Νέα γκάφα Θεοχάρη, φορο-σοκ για εισπράξεις 2 ευρώ thumbnail

Νέα γκάφα Θεοχάρη, φορο-σοκ για εισπράξεις 2 ευρώ

Αν νομίζατε ότι τα παράλογα του ελληνικού φορολογικού συστήματος τελείωσαν λόγω της αναμόρφωσής του κάνατε λάθος… Μετά την εγκύκλιο που τρόμαξε τους επενδυτές και οδήγησε σε sell off τα ελληνικά ομόλογα μια ακόμη "λεπτομέρεια" καταδικάζει σε υπερφορολόγηση φορολογούμενους που εισέπραξαν από παρεπόμενες δραστηριότητες (ενοίκια, πωλήσεις αντικειμένων) έσοδα από 2 ευρώ.

Η προσπάθεια της φορολογικής διοίκησης να διευρύνει τη φορολογική βάση και να πιάσει στη φάκα πρόσθετα εισοδήματα οδηγεί σε…τραγέλαφο καθώς όποιος εισέπραξε το 2013 εισοδήματα από 2 ευρώ και έχει στην κατοχή του αυτοκίνητο με τεκμήριο 3,000 τότε θα κληθεί να πληρώσει πρόσθετο φόρο €600…

Την φορολογική αυτή παράνοια, ήρθε να διορθώσει η Βουλή, ψηφίζοντας τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών η οποία προέβλεπε ότι όσοι φορολογούμενοι είχαν πέρυσι πραγματικό εισόδημα έως 5.000 ευρώ ή τεκμαρτό έως 9.500 ευρώ θα φορολογηθούν με την κλίμακα των μισθωτών και επομένως δεν θα πληρώσουν φόρο καθώς καλύπτονται από το αφορολόγητο (έως 9.500 ευρώ με την εφαρμογή tax credit).

Οι φορολογικές δηλώσεις άρχισαν να εκκαθαρίζονται με βάση τα νέα δεδομένα από την περασμένη Παρασκευή. Έτσι, όσοι υποβάλλουν εφεξής τις δηλώσεις τους και είχαν πέρυσι μικρά εισοδήματα από ενοίκια, τόκους ή περιστασιακή απασχόληση (άνεργοι, φοιτητές) θα φορολογηθούν με την κλίμακα των μισθωτών και θα γλιτώσουν το φόρο που προέκυπτε από την εφαρμογή κλιμάκων φορολόγησης ωσάν να ήταν ελεύθεροι επαγγελματίες (πρώτος συντελεστής 26%) ή ωσάν να είχαν εισοδήματα από κινητές αξίες ή ενοίκια (πρώτος συντελεστής 10%).

Το πρόβλημα εντοπίζεται τώρα με όσους είχαν νωρίτερα υποβάλλει τις δηλώσεις τους και ήρθαν αντιμέτωποι με εκκαθαριστικά –σοκ.

Το θέμα τέθηκε μέσω twitter από φορολογούμενο, στον ΓΓΔΕ Χ. Θεοχάρη. «Θα το δούμε, θα δοθεί λύση, μην ανησυχείτε» απάντησε ο Γενικός Γραμματέας


Μadata.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X