Ζήτησε την «τεχνολογία γραμμής» η Μπάγερν

Την εφαρμογή της «τεχνολογίας γραμμής» το συντομότερο δυνατό ζήτησε η Μπάγερν Μονάχου, μέσω του εκτελεστικού διευθυντής της, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε, μετά το λάθος, με γκολ που δεν μέτρησε, και τους… ευνόησε στον τελικό του Κυπέλλου!
 
Συγκεκριμένα, στο 64’ ο Ντάντε έδιωξε την μπάλα από την κεφαλιά του Ματς Χούμελς, ενώ εκείνη έχει περάσει τη γραμμή της εστίας, με τον διαιτητή της αναμέτρησης, Φλόριαν Μέιερ, να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι, κι ενώ το αποτέλεσμα ήταν 0-0. Οι πρωταθλητές Γερμανίας επικράτησαν 2-0 τελικά της Ντόρτμουντ στην παράταση και κατάκτησαν το τρόπαιο!

«Θέλουμε να προστατέψουμε το ποδόσφαιρο κι ιδιαίτερα τους διαιτητές», δήλωσε ο Καρλ Χάιντς Ρούμενιγκε και συνέχισε: «Έχουμε αυτό το στόχο σήμερα για την εφαρμογή της τεχνολογίας γραμμής στη συντομότερη δυνατή ημερομηνία, μόνο για την πρώτη κατηγορία, επειδή πρέπει να προστατεύσουμε το ποδόσφαιρο και ειδικά τους διαιτητές καλύτερα στο μέλλον. Είναι ανυπόφορη η έκταση, με την οποία μπορούν να επικριθούν δημόσια οι διαιτητές, οι οποίοι δεν μπορούν να βασιστούν σε ριπλέι, αργή κίνηση και ακόμη και σε μαθηματικούς υπολογισμούς. Αυτό μπορεί και θα πρέπει να αποτραπεί στο μέλλον».

Να θυμίσουμε πως η Γερμανική Ποδοσφαιρική Λίγκα (DFL) δήλωσε ότι η πρόταση αυτή θα συζητηθεί στην επόμενη γενική συνέλευσή της.
Το περασμένο Μάρτιο οι 36 σύλλογοι των πρώτων δύο κατηγοριών της Γερμανίας απέρριψαν την πρόταση για τη χρήση της «τεχνολογίας γραμμής». Μόνο η Μπάγερν και η Ντόρτμουντ είχαν ψηφίσει υπέρ, αλλά οι περισσότεροι παράγοντες της γερμανικής ομοσπονδίας θεώρησαν ακριβή την τεχνολογία!

Η «τεχνολογία γραμμής» χρησιμοποιείται ήδη στην Πρέμιερ Λιγκ της Αγγλίας, ενώ χρήση της θα γίνει και στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που αρχίζει στις 12 Ιουνίου στη Βραζιλία.

Σχετικά άρθρα