Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Περνούν από «κόσκινο» 41 λογαριασμούς αναζητώντας μίζες
Περνούν από «κόσκινο» 41 λογαριασμούς αναζητώντας μίζες  thumbnail

Περνούν από "κόσκινο" 41 λογαριασμούς αναζητώντας μίζες

αναζητούν «μίζες» 18 εκατομμυρίων ευρώ.

Σαράντα ένας τραπεζικοί λογαριασμοί με περίπου 18 εκατομμύρια ευρώ σε πέντε χρόνια, τα οποία πιθανολογούνται ως μίζες για εξοπλιστικά προγράμματα, περιγράφει σε έγγραφό του με αιτήματα δικαστικής συνδρομής, ο ανακριτής διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλής.

Τα νέα αιτήματα δικαστικών συνδρομών εστάλησαν σε Ελβετία, Λίβανο και Αγγλία για το άνοιγμα λογαριασμών που κατείχε ο Παναγιώτης Ευσταθίου, μέσω των οποίων φέρονται να διακινήθηκαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ πιθανόν και  προς Έλληνες αξιωματούχους. Στο αίτημά του προς τις Ελβετικές αρχές ο δικαστικός λειτουργός ζητεί επιπλέον το άνοιγμα 41 λογαριασμών, εταιρειών αλλά και φυσικών προσώπων προς τους οποίους εμβάστηκαν από τον Π. Ευσταθίου, εκπρόσωπο στην Ελλάδα των γερμανικών εταιρειών STN Atlas Electronic περισσότερα από 18 εκατομμύρια ευρώ από το 2006 μέχρι και το 2011.

Σύμφωνα με το δικαστικό αίτημα συνδρομής, υπάρχουν υπόνοιες ότι ο κατηγορούμενος μέσω των εταιρειών του «διενήργησαν παράνομες πληρωμές σχετικές με δωροδοκίες Ελλήνων αξιωματούχων και υπαλλήλων που σχετίζονται με την προμήθεια, κατασκευή και εκσυγχρονισμό από την Ferostaal των 4 υποβρυχίων τύπου 214 και των 4 υποβρυχίων τύπου 209».

Από τους λογαριασμούς του ίδιου κατηγορουμένου όμως υπάρχουν υπόνοιες διακίνησης μαύρου χρήματος και για την προμήθεια του αντιαεροπορικού συστήματος Stinger Asrad, το οποίο απέκτησε το ελληνικό δημόσιο έναντι 60.000.000 ευρώ. Από τους 2 λογαριασμούς των εταιρειών του Π. Ευσταθίου μάλιστα στο Λονδίνο, «έφυγαν» μέσα σε 5 χρόνια (από το 2002 μέχρι και το 2007) για την Ελλάδα, 18 εκατομμύρια ευρώ.


Πηγή: www.kontranews.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X