Νόστιμα σουφλέ λευκής σοκολάτας !

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 2-4 άτομα</em><br /><br />500 γραμμάρια λευκή σοκολάτα<br />3 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ<br />15 κρόκοι αυγών<br />1 κούπα αλεύρι (περίπου 200 γραμμάρια)<br />1 κουταλιά του γλυκού κάρδαμο σε σκόνη<br />150 γραμμάρια βούτυρο<br />150 γραμμάρια ζάχαρη</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Αρχικά, βάζουμε σε μπεν μαρί τη λευκή σοκολάτα μαζί με το βούτυρο και το κάρδαμο και τη λιώνουμε.</p>
<p>Σε ένα μπολ, χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και στη συνέχεια τους ρίχνουμε και αυτούς μέσα στη λευκή σοκολάτα.</p>
<p>Αμέσως μετά, ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν.</p>
<p>Χτυπάμε μαρέγκα τα ασπράδια των αυγών και τα ανακατεύουμε μέσα ελαφριά για να μην πέφτουν.</p>
<p>Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη 8 σκεύη για σουφλέ.</p>
<p>Γεμίζουμε τα σκεύη αυτά μέχρι τα 3/4 του ύψους τους με το μείγμα που φτιάξαμε.</p>
<p>Ανοίγουμε το φούρνο ρυθμίζοντας τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και τον αφήνουμε 10 λεπτά σε αυτή τη θερμοκρασία ώστε να προθερμανθεί.</p>
<p>Αν τα σκεύη για σουφλέ που έχουμε είναι ίδια σε μέγεθος με ένα φλιτζάνι τσαγιού, μετά από 12 λεπτά ψησίματος στο φούρνο τα σουφλέ λευκής σοκολάτας θα είναι έτοιμα.</p>
<p>Αν τα σκεύη μας είναι μικρότερα, θα υπολογίσουμε ότι χρειάζεται μικρότερος χρόνος.</p>
<p>Για να επιβεβαιώσουμε ότι έχουν ψηθεί σωστά, κοιτάμε αν τα σουφλέ παραμένουν υγρά στη μέση, τότε είναι έτοιμα.</p>
<p>Σερβίρονται ζεστά, αμέσως μόλις βγουν από το φούρνο.</p>
<p>Με αυτά τα υλικά φτιάχνουμε 8 σουφλέ λευκής σοκολάτας.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα