Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Με ρυθμούς «χελώνας» οι έλεγχοι στις offshore
Με ρυθμούς «χελώνας» οι έλεγχοι στις offshore  thumbnail

Με ρυθμούς "χελώνας" οι έλεγχοι στις offshore

Ελέγχονται περισσότερες από 150 υπεράκτιες εταιρίες. Μόλις σε δύο έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Ξεπερνούν τους 150 οι έλεγχοι της φορολογικής διοίκησης που βρίσκονται εξέλιξη σε υπεράκτιες εταιρείες, ωστόσο από την αρχή του 2014 έχουν ολοκληρωθεί μόλις δύο έλεγχοι οι οποίοι παραπέμφθηκαν στην Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι έλεγχοι των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών σε offshore εταιρείες έχουν τριπλασιασθεί από την αρχή του έτους. 

Αρχικά τον Ιανουάριο ήταν υπό εξέταση 58 υποθέσεις, ωστόσο πλέον οι εφορίες και τα κέντρα ελέγχου διερευνούν περισσότερες από 152 υποθέσεις.
Ο στόχος που είχε τεθεί ήταν να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Απριλίου από το Κέντρο Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου οι έλεγχοι σε 150 υποθέσεις offshore εταιρειών.
Οι έρευνες των υπεράκτιων εταιριών απαιτούν πολύ χρόνο και ενδελεχές «ψάξιμο», ενδεικτό της κατάστασης είναι ότι φόροι έχουν βεβαιωθεί μόλις σε δύο υποθέσεις οι οποίες και παραπέμφθηκαν στην διεύθυνση επίλυσης διαφορών. 
Στις δύο αυτές περιπτώσεις οι βεβαιωθέντες φόροι άγγιξαν τα 5,6 εκατ. ευρώ.
kontranews.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X