Αρχική / Διατροφή / Αν τρώω πρωινό θα έχω καλύτερο μεταβολισμό;
Αν τρώω πρωινό θα έχω καλύτερο μεταβολισμό; thumbnail

Αν τρώω πρωινό θα έχω καλύτερο μεταβολισμό;

Το πρωινό είναι το πρώτο γεύμα που παίρνουμε μετά από την αφαγία κατά τον ύπνο, δηλαδή για 6-8 ώρες ή και περισσότερο. Το πρωινό είναι το γεύμα που προμηθεύει το σώμα και τον εγκέφαλο με την απαραίτητη ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται, μετά την περίοδο του νυχτερινού ύπνου, κατά τη διάρκεια του οποίου ο οργανισμός συνεχίζει να χρησιμοποιεί τη γλυκόζη του αίματος ως καύσιμο για όσες διαδικασίες συνεχίζονται και στον ύπνο. Είναι το γεύμα που μας τροφοδοτεί με ενέργεια για τις σωματικές και πνευματικές μας λειτουργίες και που ενεργοποιεί το μεταβολισμό μας.Στην Ελλάδα μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν παίρνει πρωινό, παρά μόνο όταν βρίσκεται σε περίοδο διακοπών ή τα Σαββατοκύριακα. Όσο αφορά τα παιδιά, αν και αυτά παίρνουν καθημερινά πρωινό τα πρώτα χρόνια, το γεύμα αυτό σταδιακά βγαίνει από το ημερήσιο πρόγραμμα, από τη στιγμή που αρχίζουν να πηγαίνουν στο σχολείο.


Το πρωινό είναι ένα σημαντικό γεύμα που παίζει καθοριστικό ρόλο στην διατροφική πρόσληψη παιδιών και ενηλίκων. Πολλές μελέτες έχουν δείξει για παράδειγμα πως όσα παιδιά αποφεύγουν να πάρουν πρωινό έχουν σημαντικά χαμηλότερη ημερήσια πρόσληψη θρεπτικών συστατικών, ενώ αντίστοιχες μελέτες δείχνουν πως ένα σωστά ισορροπημένο πρωινό συμβάλει σε ένα υγιές βάρος και στη μειωμένη πρόσληψη λίπους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης, όσοι τρώνε πρωινό έχουν πιο υγιές βάρος και ταυτόχρονα διατροφικές διαταραχές όπως τo Σύνδρομο Βραδινής Υπερφαγίας αυξάνει σε υπέρβαρα άτομα και σε άτομα που απόφεύγουν τη λήψη πρωινού.


 


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X