Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ευρωεκλογές 2014: Κόμματα και doodle από την Google
Ευρωεκλογές 2014: Κόμματα και doodle από την Google  thumbnail

Ευρωεκλογές 2014: Κόμματα και doodle από την Google


Ευρωεκλογές 2014 σε εξέλιξη από τις 7 το πρωί της Κυριακής και καλούμαστε να επιλέξουμε ένα από τα 42 κόμματα
Ακόμα και η Google αφιερώνει το Doodle της στις Ευρωεκλογές 2014.

Καλούμαστε ως Ευρωπαίοι πολίτες, να επιλέξουμε τους Ευρωβουλετές που θα μας εκπροσωπήσουν στις Βρυξέλλες.

Τα κομματικά επιτελεία βρίσκονται στην τελική ευθεία και επεξεργάζονται τα τελευταία δεδομένα που προκύπτουν από τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, και επιχειρούν την ύστατη στιγμή να καταφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, όχι μόνο στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, αλλά κυρίως στις Ευρωεκλογές, καθώς αυτές είναι που θα δώσουν και το πολιτικό μήνυμα της διπλής αυτής εκλογικής αναμέτρησης.
Το madata.gr  και σήμερα θα παρουσιάζει σήμερα λεπτό προς λεπτό την εκλογική αναμέτρηση και θα σας μεταφέρει ότι συμβαίνει Τα 42 κόμματα που θα διεκδικήσουν την ψήφο των Ελλήνων στις ευρωεκλογές είναι τα εξής:

Ένωση Κεντρώων

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΟΚΔΕ

ΑΣΚΕ

Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας

Κοινωνία

ΚΕΑΝ

Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας

ΛΑΟΣ

Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών

ΚΚΕ

Το Ποτάμι

Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Σώζω τα Πλούτη των Ελλήνων, Πανεργατικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος

Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή

Γέφυρες Δημιουργία Ξανά

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα

Λευκό

Δημοσθένης Βεργής – Έλληνες Οικολόγοι

Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο

ΟΑΚΚΕ

Ελευθερία

Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία

Εθνικό Μέτωπο

Ελιά – Δημοκρατική Παράταξη

Πράσινοι – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία

ΜΛ ΚΚΕ

Νέα Δημοκρατία

Κολλάτος – Ανεξάρτητο Πολιτικό Κίνημα – Οικολογικό Ελληνικό

Ελπίδα Πολιτείας

Παναθηναϊκό Κίνημα

Δραχμή

Οικολόγοι Πράσινοι και Κόμμα Πειρατών

Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία – Ουράνιο Τόξο

Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό

Σχέδιο Β΄

Σοσιαλιστικό Κόμμα

Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες

ΣΥΡΙΖΑ

Κοινωνία Αξιών

Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας

Πατριωτική ΄Ενωση – Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωση

Ανεξάρτητοι Έλληνες, Ευρωπαϊκό Αντιμνημονιακό Μέτωπο, Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών, Πυρίκαυστος Ελλάδα, Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας


Σχετικά με τις επαναληπτικές δημοτικές και περιφερειακές εκλογέςΌσον αφορά τις επαναληπτικές εκλογές για εκλογή δημάρχων και περιφερειαρχών, κατά την επαναληπτική ψηφοφορία, ο εκλογέας δεν σημειώνει σταυρό προτίμησης σε κανέναν υποψήφιο σύμβουλο, δεδομένου ότι, η ψηφοφορία αυτή επαναλαμβάνεται μόνο ανάμεσα στους υποψηφίους δημάρχους ή περιφερειάρχες των δύο συνδυασμών που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους κατά την πρώτη ψηφοφορία.Οι σταυροί προτίμησηςΣτα ψηφοδέλτια των συνδυασμών για τις ευρωεκλογές μπορούν να τεθούν μέχρι και τέσσερις (4) σταυροί προτίμησης σημειώνοντας τον στο ψηφοδέλτιο δίπλα στο όνομα του καθενός υποψηφίου.Σε περίπτωση όμως που τεθούν από εκλογέα περισσότεροι από τέσσερις σταυροί προτίμησης, το ψηφοδέλτιο αυτό δεν είναι άκυρο, αλλά προσμετράται υπέρ του συνδυασμού, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένας σταυρός προτίμησης.

Στις 25 Μαΐου οι ψηφοφόροι καλούνται να ψηφίσουν για την εκλογή αντιπροσώπων στο ευρωκοινοβούλιο, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παράλληλα θα διεξαχθεί και ο Β' γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Δείτε πού ψηφίζετε

Μέσω της εφαρμογής του υπουργείου Εσωτερικών μπορούν οι ψηφοφόροι να βρουν το εκλογικό τους κέντρο για τις ευρωεκλογές του 2014 οι οποίες θα διεξαχθούν την Κυριακή 25 Μαΐου.

Ο εκλογέας με το όνομα του, το επώνυμο, το όνομα πατρός του και το έτος γέννησης του μπορεί μέσω του υπολογιστή του να δει που θα ψηφίσει για τις ευρωεκλογές 2014 αλλά και για τον Β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ

Σε ποιο τηλέφωνο θα μάθετε το εκλογικό σας κέντρο

Εκτός από το διαδίκτυο οι εκλογείς μπορούν να δουν που ψηφίζουν και από το τηλέφωνο.

Ενεργή είναι η υπηρεσία «ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΩ» ώστε να ενημερώνονται οι ψηφοφόροι το που θα ψηφίσουν και έχει αναπτύξει το υπουργείο Εσωτερικών.

Ειδική εφαρμογή αλλά και τηλεφωνικό κέντρο έχει ενεργοποιήσει το υπουργείο Εσωτερικών ώστε οι εκλογείς να μπορούν να δουν σε ποιο εκλογικό τμήμα του δήμου τους θα ψηφίσουν στις εκλογές.

Το τηλέφωνο για το «ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΩ», που μπορούν να καλούν οι ψηφοφόροι είναι το 2131361500.

Οι ώρες εξυπηρέτησης είναι από Δευτέρα έως Σάββατο τις ώρες από 09:0 έως και 19:00 ενώ την Κυριακή μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν από τις 07:00 έως τις 19:00.

Τι ισχύει για τους ετεροδημότες στις Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου

Στις ευρωεκλογές (όχι για τις τοπικές εκλογές), οι ετεροδημότες ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους σε κοινά εκλογικά τμήματα με τους λοιπούς εκλογείς, μόνο εφόσον είχαν παλαιότερα εγγραφεί σε ειδικούς καταλόγους ετεροδημοτών και δεν ζήτησαν να διαγραφούν, καθώς και όσοι υπέβαλαν σχετική αίτηση μέχρι 14 Μάρτη 2014 και περιελήφθησαν σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους. Διαφορετικά, ψηφίζουν στον τόπο της βασικής τους εγγραφής.

Αν έχουν περιληφθεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, για τους ετεροδημότες θα υπάρχει η ένδειξη Ε πριν από το όνομά τους και δε θα μπορούν να ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές στο δήμο, στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι γραμμένοι.

Η ψηφοφορία για τις ευρωεκλογές των Ελλήνων εκλογέων στα υπόλοιπα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ θα γίνει το Σάββατο 24 Μάη 2014 από τις 07.00 μέχρι τις 7.00 το βράδυ, θερινή τοπική ώρα.


 Madata.gr 

 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X