Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Πως «παγιδεύονται» όσοι είναι μέλη εφορευτικής επιτροπής και δεν το γνωρίζουν
Πως «παγιδεύονται» όσοι είναι μέλη εφορευτικής επιτροπής και δεν το γνωρίζουν  thumbnail

Πως "παγιδεύονται" όσοι είναι μέλη εφορευτικής επιτροπής και δεν το γνωρίζουν

Οι κάλπες άνοιξαν για τον β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και των Ευρωεκλογών, αλλά και αυτή τη φορά παρουσιάστηκαν αρκετά προβλήματα με τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών που αποφάσισαν να μην εμφανιστούν στα εκλογικά κέντρα.


Ωστόσο όπως έγινε γνωστό και στον α΄ γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών πολλά ήταν τα μέλη των εφορευτικών που δεν ενημερώθηκαν ποτέ, καθώς το χαρτί για κάποιο λόγο δεν έφτασε ποτέ στα χέρια τους. Μάλιστα αυτοί ήταν και οι άτυχοι που πήγαν να ψηφίσουν και έμαθαν πως θα πρέπει να μείνουν εκεί μέχρι το τέλος της καταμέτρησης, αφού τα ονόματά τους είχαν «μαρκαριστεί» από τους δικαστικούς αντιπροσώπους.


Συγκεκριμένα επειδή είναι σύνηθες πλέον τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής να μην παρουσιάζονται στα εκλογικά κέντρα οι δικαστικοί αντιπρόσωποι μαρκάρουν τα ονόματα των μελών στους εκλογικούς καταλόγους και μόλις αυτοί πηγαίνουν να ψηφίσουν τους ενημερώνουν πως είναι στην εφορευτική επιτροπή και θα πρέπει να παραμείνουν εκεί μέχρι την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας και της καταμέτρησης. Στην περίπτωση που κάποιος αρνηθεί να παραμείνει καλείται η αστυνομία.
Πηγή: www.iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X