«Συγκέντρωση, άμυνα, ριμπάουντ»

Για τις μικρές αγωνιστικές λεπτομέρειες, οι οποίες μπορούν να κάνουν τη διαφορά, αναφέρθηκε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, ενόψει του αυριανού (26/5, 19:45) δεύτερου τελικού κόντρα στον Ολυμπιακό.
Αναλυτικά όσα έγραψε ο βοηθός του Φραγκίσκου Αλβέρτη στο blog που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:
«Καλησπέρα σε όλους,
Την Πέμπτη κάναμε το πρώτο βήμα και πλέον προετοιμαζόμαστε για τον δεύτερο τελικό, στην έδρα του αντιπάλου αυτή τη φορά. Στις τελευταίες προπονήσεις προσπαθούμε να διορθώσουμε κάποια πράγμα που έχουμε επισημάνει από το πρώτο παιχνίδι με στόχο να μην τα επαναλάβουμε.
Σίγουρα είναι κάποια κομμάτια του πρώτου αγώνα που τα κάναμε καλά και κάποια άλλα τα οποία πρέπει να φτιάξουμε. Στο πρώτο ματς ήμασταν πάρα πολύ άστοχοι και αυτό νομίζω πως είναι πολύ δύσκολο να επαναληφθεί. Περιμένουμε από τον αντίπαλό μας να εφαρμόσει κάποια καινούρια πράγματα στο παιχνίδι του, κυρίως στο αμυντικό κομμάτι και προετοιμαζόμαστε γι’ αυτά.
Αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα όπως αυτό του Τζέιμς Γκιστ, αλλά σε μια σειρά κοντινών αγώνων πάντα υπάρχει ο συγκεκριμένος παράγοντας στη ζωή μας. Για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το πλάνο που θέλουμε στην έδρα του αντιπάλου θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Ο βαθμός συγκέντρωσης, η άμυνα και τα ριμπάουντ είναι τρεις πολύ σημαντικοί παράγοντες για την εξέλιξη της αναμέτρησης.
Γνωρίζουμε πως παίζουμε σε μια πολύ σκληρή έδρα. Γνωρίζουμε πως απέναντί μας έχουμε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, αλλά εμείς θέλουμε να πάμε εκεί για να κάνουμε τη δουλειά μας. Οι δύο ομάδες γνωρίζονται πάρα πολύ καλά μεταξύ τους. Οι μικρές αγωνιστικές λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά και όπως προανέφερα, περιμένουμε κάποια νέα πράγματα από τον αντίπαλο στην τακτική του.
Τα ξαναλέμε σύντομα
Σωτήρης».

Σχετικά άρθρα