Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Έχω 8 μήνες να κάνω έρωτα με τη γυναίκα μου: Γιατί;
Έχω 8 μήνες να κάνω έρωτα με τη γυναίκα μου: Γιατί;  thumbnail

Nίκος, 33 ετών

Έχω 8 μήνες να κάνω έρωτα με τη γυναίκα μου: Γιατί;

Αναγνώστης ζητά τη βοήθεια των ειδικών μας. 


Γεια σας. Είμαι 33 χρονών παντρεμένος 3 χρόνια και με παιδί. Τα τελευταία 2 χρόνια δεν έχω επιθυμία για να κάνω έρωτα με την γυναίκα μου. Έχουν περάσει 8 μήνες από την τελευταία φορά που βρεθήκαμε ερωτικά. Εκείνη κάνει πάντα κινήσεις αλλά εγώ την αποφεύγω Με ρωτά αρκετές φορές τι συμβαίνει την βλέπω πως χαλάει η διαθεσή της και στεναχωριέται το κουβεντιάζουμε αλλά δεν έχει να κάνει με εκείνη αυτό που μου συμβαίνει απλά δεν έχω διάθεση προσπαθώ να το αποφύγω. Τι μου συμβαίνει. Τι μπορώ να κάνω για να επανέλθω;


Απευθύναμε το ερώτημά σας στον ψυχολόγο- ομαδικό θεραπευτή Δημήτρη Κατσαρό 


Δημήτρης ΚατσαρόςΠολλοί άνδρες τον πρώτο καιρό αφού κάνουν παιδιά βρίσκουν δυσκολία να κάνουν έρωτα με τη γυναίκα τους. Η μητρότητα βάζει σε ένα άλλο πλαίσιο τη σχέση σσς. Δεν είστε το πρώτο πρόσωπο του ενδιαφέροντος της συζύγου σας και αντίστοιχα ούτε αυτή για σας. Το παιδί είναι ένα πρόσωπο που υπερβαίνει τον εγωισμό της ερωτικής σχέσης όμως εσείς πρέπει να λειτουργήσετε μέσα σ'αυτήν. Ο εγωισμός δεν είναι κάτι που "ενδιαφέρεται" για το μητρικό ένστικτο ή για το παιδί. Είναι κάτι που ξεκινά και εξαντλείται μέσα σε μια δυαδικότητα. Στη δυαδικότητα αυτή έχει συνηθίσει να παρέχει μόνο για να λάβει. Μια νέα μητέρα έχει πολλά άγχη και ανάγκες τα οποία ακουμπά πάνω στο σύζυγο και από τον οποίο περιμένει ανταπόκριση χωρίς απαραίτητα να δίνει κάτι σε αυτόν τον ίδιο. Δηλαδή κάπου ο ρόλος της μητρότητας είναι ασύμβατος με την εικόνα του ερωτικού αντικειμένου. Αυτή η διαφορά μπορεί είτε να συμβαίνει μέσα σας, σε φαντασιακό επίπεδο είτε στην πραγματικότητα, είτε και στα δύο. Φαίνεται πως η γυναίκα σας θέλει και προσπαθεί να συνταιριάξει τα δύο. Φαίνεται να μην σας αγνοεί και να θέλει την ερωτική αγάπη από σας. Αναρωτιέμαι όμως πως το λαμβάνετε εσείς αυτό σας μύνημα. Δηλαδή αν όντως το βρίσκετε ως μια ένδειξη ενδιαφέροντος ή το αμφισβητείτε ως κάτι που κάνει για να μη σας χάσει "τώρα που εξαρτάται από σας". Από την άλλη μπορεί να υπάρχει ένας φόβος ανάμεσά σας όσον αφορά το πόσα καταλαβαίνει το παιδί ή ακόμα και η ατμόσφαιρα του σπιτιού που έχει μέσα ένα παιδί μπορεί να μη ταιριάζει με την ερωτικότητα που υπήρχε πριν. Όλα αυτά όπως και να'χει είναι επιγραμματικά. Όποτε εσείς το αποφασίσετε θα σας πρότεινα να δείτε κάποιο θεραπευτή να τα συζητήσετε από κοντά. Μόνος ή με τη σύζυγό σας. Υπάρχει σίγουρα λύση πάντως.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X