Αρχική / Άμεσα στον Άρη 1.5 – 2 εκατ. ευρώ!
Άμεσα στον Άρη 1.5 - 2 εκατ. ευρώ!  thumbnail

Άμεσα στον Άρη 1.5 – 2 εκατ. ευρώ!

Χωρίς να δώσει… ονόματα και διευθύνσεις, είπε: "Από χθες υπάρχει εταιρεία των 8 εκατομμυρίων ευρώ η οποία είναι διατεθειμένη να διαθέσει για την ομάδα ποδοσφαίρου 1,5-2 εκατομμύρια ευρώ άμεσα, ακόμα και από σήμερα.


Αυτό το χειρίζονται άνθρωποι γνωστοί για τα αρειανά τους αισθήματα, αρειανάρες, που θέλουν μόνο το καλό της ομάδας του ποδοσφαίρου. Γίνονται οι απαραίτητες κινήσεις και ελπίζουμε να προχωρήσει".


Πάντως, η συγκεκριμένη εταιρεία θα "μπει" στον Άρη μόνο εφόσον η ΠΑΕ… χρεοκοπήσει, αν αγωνιστεί δηλαδή στην τρίτη κατηγορία. "Γιατί να πληρώσω τα χρέη των άλλων, θέλω καθαρή την εταιρεία", φέρεται να είπε ο ενδιαφερόμενος.


Αναλυτικά ολόκληρη η συνέντευξη


Αρχικά ο κ. Γιώτας είπε: "Καλησπέρα, σε όλους. Σας καλωσορίζουμε στο Κλεάνθης Βικελίδης. Είναι μια απολογιστική συνέντευξη της διοίκησης που ξεκίνησε στις 2/10 και τελειώνει στις 28/5. Ο αθλητικός σύλλογος Άρης είναι ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους, με ένδοξη ιστορία 100 χρόνων και θα πρέπει όχι μόνο να λέμε μόνο μεγάλα λόγια, αλλά και ν΄ απολογούμαστε για το τι κάναμε.


Ας ξεκινήσουμε με το τι βρήκαμε. Να είναι σε επίσχεση και να μην υπάρχουν υπάλληλοι. Όχι τρεις, όπως είχε ειπωθεί στη γ.σ., αλλά πέντε. Δεν είχε γίνει το παραμικρό από την προηγούμενη διοίκηση όσον αφορά τα αγωνιστικά τμήματα. Το κολυμβητήριο κλειστό, το αέριο κομμένο. Καθίσματα δεν υπήρχαν για να συνεδριάσει το δ.σ., τα 15, δηλαδή, όπως προβλέπεται από το καταστατικό.


Επίσης, βρήκαμε να έχουν πολύ μεγαλύτερες οφειλές σε εφορία του Α.Σ.. σε εφορία του ΤΑΠ, ΙΚΑ και, επίσης, οι βεβαιώσεις χρεών ήταν πολύ μεγαλύτερες από αυτές που είχαν ανακοινωθεί στη συνέλευση της 11ης Σεπτεμβρίου.


Πιο συγκεκριμένα, οι οφειλές 6.900.000. Αυτό δεν ευσταθεί, οι οφειλές προς την εφορία είναι βεβαιωμένες και είναι τη τάξης που ξεπερνούν τα 30 εκ. ευρώ. Ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες και για το ΦΠΑ, που ανέρχεται σε 8.500.000, για να υπαχθούμε σε ευεργετική διάταξη νόμου, γιατί δεν ευσταθεί αυτή η οφειλή, απλά υπάρχουν πρόστιμα. Επίσης, έχει γίνει σχετική αίτηση για να υπαχθούμε σε νόμο αντί 12 εκ. από κώδικα φορολογικών στοιχείων. Περιμένουμε, επίσης, να ολοκληρωθεί από το ΣΔΟΕ το τρίτο κομμάτι, για να δούμε τι προκύπτει και από εκεί. Να σημειωθεί ότι μπήκαν αυτά τα εκατομμύρια στον ΑΣ. Και είναι υποχρεωμένος ν΄ αποδώσει τον ανάλογο ΦΠΑ; Όχι, δεν είναι. Ο λαός του Άρη είναι περήφανος και θέλει να ξέρει την αλήθεια".


"Κάναμε λάθη"


Εν συνεχεία αναφέρθηκε στα λάθης της διοίκησής του: "Κάναμε και εμείς τα λάθη μας, όχι σε τέτοιο βαθμό, αλλά να μας λοιδορούν. Δεν ευθύνονται οι δημοσιογράφο, αλλά εμείς που διοικούμε τον Άρη. Ο Άρης είναι ένας τεράστιος σύλλογος με μια ένδοξη ιστορία σε όλα τα επίπεδα. Όσοι αναλαμβάνουν διοικητικό πόστο, θα πρέπει να ξάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει. Στις 13/9 συναντήσαμε καταγγελία από το τμήμα υγιεινής ότι ο χώρος πίσω από τη θύρα 3 ήταν χώρος ανθυγιεινός και εγκυμονούσε κινδύνους για τη δημόσια υγεία".


Τα έργα της διοίκησής του


Κατοπιν αναφέρθηκε και στο έργο που έγινε επί ημερών του: "Ας πάω στο τι κάναμε. Το πρώτο ήταν να λειτουργήσει το κολυμβητήριο, γιατί είναι μια πηγή εσόδων, για να μπορούμε ν΄ ανταποκριθούμε στα έξοδα των αγωνιστικών τμημάτων, κυρίως. Επίσης στη θύρα 3, κάναμε το παγοδρόμιο, όπου ειπώθηκαν πράγματα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Μέχρι τον Οκτώβρη, πλήρωνε το τμήμα χόκεϊ, που πρωταγωνιστεί, 50 ευρώ σε κάθε προπόνηση στο Ωραιόκαστρο; Πλήρωνε….Κέρδος 10.000 ευρώ, μίσθωμα που θ΄ αποδώσει 20.000 ευρώ στον Σ.Σ. και έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει ακαδημίες. Φέτος δεν έγινε έγκυρα, γιατί στις 2/10 γίναμε διοίκηση, δεν ήμασταν έτοιμοι τα Χριστούγεννα, αλλά την Πρωτοχρονιά.


Το τμήμα πάλης ήταν σ΄ ένα χώρο, που μέσα στο ταπί, υπήρχε κολώνα, με αποτέλεσμα να μην προπονούνται, όπως θα έπρεπε. Σε συνεργασία με τη διοίκηση της ΠΑΕ, δημιουργήθηκε ένας χώρος αντάξιος της ιστορίας μας. Σήμερα ενημερώθηκα ότι προκρίθηκε αθλητής μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Το τμήμα kick boxing ήταν σε χώρο χωρίς αποδυτήριο, τουαλέτες και γραφεία, για να εγγραφούν και να γίνουν μέλη νέα παιδιά σε άθλημα που είναι ενδιαφέρον. Σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμος και νέος ο χώρος για το kick boxing. Στο κολυμβητικό, μέχρι τον Οκτώβριο αποχωρούσαν αθλητές. Και γνωρίζουμε όλοι πόσο σημαντικός αθλητής και πόση χαρά έδωσε ο Άρης Γρηγοριλάδης, ήταν ήδη αποφασισμένος ν΄ αποχωρήσει".


Η προσπάθεια για το βόλεϊ


Οσο για το τμήμα βόλεϊ, αναέφερε: "Από τον Οκτώβριο με προσθήκη γνωστών ανθρώπων, όπως ο Μίλτος ο Ζορπίδης, δημιουργήθηκαν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να μπορεί το κολυμβητικό τμήμα να έχει διακρίσεις και να δημιουργηθούν αρκετά παιδιά στις ακαδημίες. Αυτήν την στιγμή ξεπερνούν τα 300 παιδιά, ενώ μέχρι τον Οκτώβρη είχαμε συνεχώς αποχωρήσεις.


Ο Άρης έχει δύο τμήματα στην Α1. Το τμήμα βόλεϊ ανδρών και το μπάσκετ γυναικών. Εκεί με την προσθήκη του κ. Διλμπέρη, που έδωσε ανάσα, πέρα από το οργανωτικό κομμάτι, σε συνεργασία με τους κ.κ. Πανταζή, Παλιάντζα και έτσι μπορέσαμε το τμήμα αυτό να παραμείνει στην Α1.


Όσον αφορά στα φορολογικά του ΤΑΠ: η μοναδική εκκρεμότητα που έχουμε είναι ένα ποσό της τάξης των 2.300 ευρώ, το οποίο με την τελευταία επιχορήγηση που περιμένουμε από την ΕΣΑΠ (2.150 ευρώ) θα πληρωθεί".


Τι έγινε με την ΑΡΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ"


Επίσης μίλησε και για την "ΑΡΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΉ": Θα πρέπει να λυθεί το θέμα της ΑΡΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ, θα πρέπει δηλαδή κάποια στιγμή να πληρώνουν τα αντίστοιχα ενοίκια. Αναγκαστήκαμε να στείλουμε εξώδικα, που στάλθηκαν στις αρχές Νοέμβρη, που δείχνει ότι δεν εισπράξαμε τα αντίστοιχα ενοίκια. Ως εκ τούτου θα μπορούσαμε να υποβάλλουμε την αντίστοιχη φορολογική δήλωση.


Από τον Σεπτέμβριο 2013 μέχρι και σήμερα, από την ΑΡΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ εισπράξαμε μόλις 2.000 ευρώ σε σύνολο, ενώ θα έπρεπε ο Ερασιτέχνης να εισπράττει τουλάχιστον 2.500 ευρώ κάθε μήνα. Αυτό μας δημιούργησε πρόβλημα στο ν΄ ανταποκριθούμε σε ορισμένες αυτονόητες υποχρεώσεις μας".


ΑΣ και συνελεύσεις


Ακόμη σημείωσε: "Όσον αφορά στον θεσμικό μας ρόλο: ο Α.Σ. Άρης είναι αυτός που γιορτάζει τα 100 χρόνια ιστορίας του. Θα πρέπει η διοίκηση και ο πρόεδρος να τηρούν αυτά που λέει το καταστατικό του συλλόγου. Όταν τον Δεκέμβρη δεν πήγαινε καλά η διοίκηση του κ. Ηλιάδη, ο Α.Σ. ήταν ο πρώτος που έβγαλε ανακοίνωση.


Η ΚΜΑ θα πρέπει να παίζει σωστά τον θεσμικό της ρόλο και να ελέγχει την ΠΑΕ Άρης. Ενημερωθήκαμε ότι παρουσιάζονταν εκθέσεις πληρωμών, χωρίς να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.


Τον Δεκέμβρη οι Α.Σ. έκανε το αυτονόητο: εκ των παρισταμένων στη γ.σ. είπαν ότι επιθυμούμε να έρθει η επόμενη διοίκηση Σκόρδα και ο Α.Σ. συμφώνησε με την πλειοψηφία του κόσμου. Θεσμικά τι είπα; Ό,τι, είναι καταγεγραμμένο. Και αυτό, αφού έληξαν οι διαδικασίες και είχαν αποφανθεί οι παρευρισκόμενοι. Όμως, πυροβολήθηκα.


Στη συνέλευση του Φλεβάρη, η αποστολή που είχε αναλάβει η διοίκηση του κ. Σκόρδα δεν στέφθηκε με επιτυχία. Η ομάδα υποβιβάστηκε. Αυτό προκάλεσε θλίψη και στενοχώρια σε όλους μας. Εκεί η ΚΜΑ πήρε την πρωτοβουλία και έκανε έκτακτη γ.σ. Όταν πληροφορήθηκα ότι έχει έκτακτη, εμείς κάναμε έκτακτο δ.σ. την προηγούημενη ημέρα. Και είπαμε ότι αυτό που θα πει ο κόσμος αύριο, θα βρει σύμφωνο και τον Α.Σ Την ημέρα της γ.σ., πάλι ο πρόεδρος του Α.Σ. πυροβολήθηκε. Στις 27 του ίδιου μήνα, εγώ υπέβαλα την παραίτησή μου. Τότε έγινε έκανε έκτακτο δ.σ. με πρόεδρο τον κ. Χαριτωνίδη ως α΄ αντιπρόεδρος και πήραν την απόφαση να στηρίξουμε τα νέα δεδομένα, δηλαδή τη διοίκηση Στεφανίδη. Έπρεπε, όμως, να λειτουργήσουμε νόμιμα, θεσμικά και με ψυχραιμία. Δεν έγινε δεκτή η παραίτησή μου, απέσυρα τον εκπρόσωπο στην ΠΑΕ που έτυχε να ήμουν και έτσι περιμέναμε ν΄ αναλάβει η διοίκηση Στεφανίδη. Η διοίκηση του Σκόρδα, όμως, δεν ήθελε να παραιτηθεί. Κατατίθενται στο Πρωτοδικείο η απόφαση της ΚΜΑ, όμως, η διοίκηση του κ. Σκόρδα κερδίζει τα ασφαλιστικά και παραμένει στη θέση της.


Έρχεται η σειρά του Α.Σ. : καταθέτει πρόταση μομφής στη διοίκηση του κ. Σκόρδα και βγαίνει η απόφαση από τον δικαστή να παύσει τη διοίκηση. Η διοίκηση του κ. Σκόρδα κάνει ασφαλιστικά και τα χάνει. Ξανακάνει ασφαλιστικά και μέσα από τα πρακτικά του Α.Σ. φαίνεται πώς λειτουργήσαμε νόμιμα και με διαφάνεια. Έτσι, δεν κερδίζει και τα δεύτερα ασφαλιστικά μέτρα.


Έτσι, ξεκίνησε το έργο της η διοίκηση Στεφανίδη. Αν, όμως, είχαμε παρασυρθεί από μερικούς, που ήθελαν εκείνη την στιγμή τον πρόεδρο του Α.Σ. να είναι παρών στη συνέλευση της ΚΜΑ και από σύμπτωση δεν ήμουν, δεν θα είχε γίνει αυτή η αλλαγή".


Το μνημόνιο


Και συμπλήρωσε: "Όσον αφορά στο βόλεϊ, όπου έχει γίνει διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Στις 23/8 υπογράφτηκε ένα μνημόνιο με την προηγούμενη διοίκηση και με μένα. Εκεί λέει ξεκάθαρα ο Α.Σ. Άρης αναλαμβάνει τις οφειλές σε αθλητές, εφορία κτ..λ για τη συμμετοχή του συλλόγου στην Α1. Μέχρι τις 2/10 δεν είχε γίνει η παραμικρή ενέργεια προς όλες τις κατευθύνσεις. Ούτε, δηλαδή, φορολογική ενημερότητα βγήκε, ούτε ασφαλιστική, ούτε έγινε διακανονισμός οφειλών.


Συνεπώς, στις 2/10 όταν αναλάβαμε, λέω ότι καταργείται από μόνο του το μνημόνιο, γιατί δεν τηρήθηκε τίποτα. Άρα πώς λένε ότι ο υποφαινόμενος δεν έφερε τις απαραίτητες χορηγίες, δηλαδή το άρθρο 10, όταν δεν τηρήθηκε το άρθρο 1;


Τέθηκαν στόχοι τετράδας. Δεν τους πετύχαμε, Δεν ήταν πετυχημένη χρονιά, γιατί φτάσαμε η ομάδα να παίζει πλέι-άουτ. Όμως, ένας καλός προπονητής, ένας καλός παίκτης και χαρακτήρας, θα περιμένει πότε το ΤΑΠ Άρης θα κάνει διοίκηση για να συζητήσει και να ενταχθεί στην ομάδα μας;


Παραδέχομαι ότι έγιναν λάθη, όπως για παράδειγμα το ότι δεν ενισχύθηκε η ομάδα τον Δεκέμβρη. Όπως και στην περίπτωση του Ντεσπέιν. Όμως, προσπαθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις να κρατήσουμε ζωντανό το τμήμα, όπως και αυτό του μπάσκετ γυναικών. Στον στίβο, ο κ. Κωνσταντινίδης κάνει αξιόλογη δουλειά. Έμεινε ο πρωταθλητής, Γράβαλος, όπως και η Γαλένη, και έφερε και φερέλπιδες αθλητές.


Αξιόλογη έγινε δουλειά και στο πόλο, όπου το παιδικό πηγαίνει για πρώτη φορά στα τελικά. Να είστε σίγουροι ότι κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να κρατήσουμε ζωντανό το σύλλογο. Σίγουρα κάναμε λάθη. Ο Α.Σ. έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ΠΑΕ. Αν ήμουν στις 26/2 στη συνέλευση, που δεν ήμουν, η προηγούμενη διοίκηση θα μας είχε τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί και θα διοικούσε ακόμα.


Οι χορηγοί


Βεβαίως αναφέρθηκε και στους χορηγούς του ΑΣ: "Στο σημείο αυτό θα ήθελα να πω ένα μεγάλο `ευχαριστώ' στους χορηγούς μας, την CYTA, την VICKOS, το Ζορπίδης travel κτλ.. Να πω, επίσης, και για τη συμφωνία με τη ΔΕΠΑ, είχαμε την ατυχία να παραιτηθεί ο πρόεδρος και ο νέος ανέλαβε καθήκοντα μόλις την περασμένη εβδομάδα. Εμείς δεν τα εισπράξαμε αυτά τα χρήματα, αλλά υπάρχει παρακαταθήκη για την επόμενη διοίκηση.


Η εσωστρέφεια θα πρέπει να εκλείψει. Πώς εξηγείτε να ενισχύουν κάποιοι οικονομικά το τμήμα βόλεϊ και να μην θέλουν να φαίνονται; Άρα δεν παίζει κάτι άλλο από πίσω. Πώς εξηγείται να έχουμε έρθει σε συμφωνία με κάποιος Αρειανούς και μετά από δύο ημέρες ν΄ αλλάζει η γνώμη τους. ΘΑ πρέπει η εσωστρέφεια που μας χαρακτηρίζει να εκλείψει και να βασιλέψει η ομόνοια".


Γιατί δεν θέτει ξανά υποψηφιότητα


"Σε ερώτηση για το γιατί δεν κατεβαίνει υποψήφιος: Θα γνωρίζετε όλοι σας ότι είμαστε διοίκηση με απόφαση του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης. Γιατί ήταν η επιλογή μας; Γιατί τα χρέη και οι οφειλές ήταν περισσότερα από όσα ειπώθηκαν στη γ.σ. της 11ης Σεπτέμβρη. Τον Άρη δεν τον έβλαψα ποτέ, όχι μόνο ώρες, αλλά και χρήματα αρκετά.


Στο ΤΑΠ έγινε ένα κούρεμα της τάξης των 60.000 ευρώ, ένα έσοδο της ΕΣΑΠ της τάξης των 65.000 ευρώ πήγε σε παλιές οφειλές. Οι εκκρεμότητες, που έχουμε, δεν είναι ούτε στο 1/3. Όπως και να το δούμε, ακόμα και το χρέος του ΤΑΠ μειώθηκε. Δεν αυξήσαμε τα έξοδα, αλλά αντιθέτως τα μειώσαμε σε όλα τα επίπεδα. Είναι η πρώτη φορά που πληρώνονταν μετακινήσεις, ξενοδοχεία κ.τ.λ..


Πού έγινε το μεγάλο το λάθος; Λέει το καταστατικό: έφορος ιματισμού. Στις 2/10 ήδη είχαν δρομολογηθεί οι παραγγελίες στον ιματισμό, πλην του βόλεϊ ανδρών. Με αυτό που προβλέπονταν, μπορούσες να ντύσεις περισσότερα από 200 παιδιά στις ακαδημίες με κόστος 6.500 ευρώ.


Δεν υπήρχε προγραμματισμός από την προηγούμενη διοίκηση και ο καθένας λειτουργούσε κατά το δοκούν, με αποτέλεσμα να χαθούν πολλά χρήματα".


Οι τρεις προοπτικές για την ΠΑΕ


Οσο για τις επαφές με Ρώσους επενδυτές: Έγραφαν ότι κινούμαι και κάνω επαφές με ανθρώπους, που ήταν απατεώνες κτλ. Όπως είδατε με κάποιες φωτογραφίες, που δημοσιεύτηκαν, δεν έχει καμία σχέση με αυτά που έγραφαν. Μετά από αρκετές προσπάθειες σε αυτό το κομμάτι, θα ήθελα να πω: 1. Ότι υπάρχει πλέον εταιρία με ετήσιο τζίρο άνω των 8 εκ. ευρώ και η οποία είναι διατεθειμένη από ΧΘΕΣ να διαθέσει για την ομάδα ποδοσφαίρου 1,5-2 εκ. ευρώ ΑΜΕΣΑ. Αυτό το χειρίζονται άνθρωποι γνωστοί για τα αρειανά τους αισθήματα, που θέλουν μόνο το καλό της ομάδας του ποδοσφαίρου.


Για την κατηγορία, που θα πρέπει ν΄ αγωνιστεί το ποδόσφαιρο: η θέση μου είναι να παίξει στη Β΄. Ωστόσο, δεν γνωρίζω λεπτομέρειες, όπως οφειλές, βιωσιμότητα κτλ που δεν μου επιτρέπουν να πω περισσότερο. Ο Άρης έχει λαό, κόσμο, έχει θεσμικά όργανα για ν΄ αποφασίσουν.


Η Εταιρία υπάρχει από χθες και την Τετάρτη θ΄ αποκαλύψω το όνομά της. Με αυτήν συντάσσονται παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, που σήμερα έχουν συνάντηση. Η εταιρία είναι ελληνική και όχι ρώσικη.


Από αρχές Σεπτέμβρη έχω επαφές με το εμπορικό επιμελητήριο ελληνορωσικών σχέσεων, όπου έχω και έναν θεσμικό ρόλο. Τον πρόεδρο των απανταχού Ρώσων απόδημων, τον καλέσαμε και ήρθε τέλη Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη. Έμεινε εδώ εννέα ημέρες, μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου. Συμφωνήσαμε σε δύο πράγματα: η Ρωσία διαθέτει επιχειρηματίες με τεράστια οικονομική επιφάνεια και ως πρόεδρος τους γνωρίζει προσωπικά. Ένας εξ΄αυτών έκανε επένδυση πολλών εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα. Η οφειλή είναι 50 εκ. ευρώ περίπου και το θεώρησαν ποσό μεν σημαντικό, αλλά χωρίς εμπόδιο να επενδυθεί. Τι ζήτησα; Μια οικονομοτεχνική μελέτη του Κλεάνθης Βικελίδης. Αυτή μετά από αρκετές προσπάθειες, πιστεύω ότι θα την έχουμε έτοιμη μεθαύριο. Σε αυτό μπορεί να πει κάποιος γιατί καθυστερήσαμε. Είχε γίνει πριν ενάμιση χρόνο, αλλά δεν υπήρχε ο σχετικός νόμος. Με τον φωτογραφικό νόμο Καλαφάτη, που έγινε πριν ενάμιση μήνα, τα αθλητικά κέντρα είναι και εμπορικά. Αυτό εμπεριέχει ένα ρίσκο, χωρίς να σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει.


Μία τρίτη περίπτωση έχει να κάνει με τις επαφές, που έχουμε με όμορο δήμο να δοθεί μία έκταση για να γίνει ένα υπερσύγχρονο εμπορικό και αθλητικό κέντρο. Οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες, λοιπόν, όταν το άκουσαν αυτό, τέντωσαν τα αυτιά τους και έδειξαν ότι την επόμενη ημέρα είναι στη διάθεσή μας αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Αύριο στις 12 έχουμε ραντεβού με όμορο Δήμο του Δήμου Θεσσαλονίκης και έχει γίνει μια προκαταρκτική συζήτηση για να δούμε πώς μπορεί να γίνει αυτό γρήγορα και ανώδυνα για οποιαδήποτε πλευρά. Την επόμενη μέρα, έχοντας και την οικονομοτεχνική μελέτη, αυτοί οι επιχειρηματίες θα γίνει σε θέση να μας πουν περισσότερα.


Για το πού είναι η ΠΑΕ σε όλα αυτά: Κυρίαρχο σώμα σε κάθε σύλλογο είναι η γ.σ.. Στις 28/5 έχουμε γ.σ.. Εκεί θα ειπωθεί και το όνομα της εταιρίας. Ο ΑΣ είναι εξίσου μεγαλομέτοχος όπως και η ΚΜΑ, ν΄ αποφασίσει το κυρίαρχο σώμα. Όταν ζήτησα να δω τι υποχρεώσεις υπάρχουν κτλ, ενώ είπαν να μου τα δώσουν, δεν μου τα έδωσαν αυτά που θα ήθελα για να προχωρήσω και να υπεισέλθω σε περισσότερες λεπτομέρειες. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση αποκλεισμού της διοίκησης.


Επίσης, υπάρχει ένα μεγιστάνας Ρώσους που έχει επενδύσει σε άλλη ομάδα, που έχουμε ραντεβού στις αρχές Ιούνη και τον ενδιαφέρει ο Άρης Θεσσαλονίκης.


Με τι αντάλλαγμα δίνει η ελληνική αυτή εταιρία χρήματα στον Άρη; Υπάρχει η εξής διαφορά: έγκειται στο ότι αυτός που θ έρθει να βάλει 1,5-2 εκ. γιατί η εταιρία του βάζει 8 εκ τζίρο, λέει γιατί να πληρώσει τις αμαρτίες των άλλων; Θέλει να εξυγιανθεί το τμήμα και να ξεκινήσει από μηδενική βάση. Θεωρώ ότι η γ.σ. του Α.Σ. είναι ένα μέσο για να προχωρήσουμε.


Για το ποια είναι τα άτομα αυτής της εταιρίας με τα οποία θα υπάρξει συνάντηση σήμερα: τα άτομα αυτά δεν εμπλέκονται σε διοικήσεις, που χρέωσαν τον Άρη. Υπηρέτησαν και υπηρετούν τον Άρη από την κερκίδα.


Σε ερώτηση για το αν η κατασκευαστική εταιρία βάζει το 1.5 εκ. με την προϋπόθεση για να παίξει ο Άρης στη Γ΄ Εθνική: η εταιρία δεν θέλει να πληρώσει λάθη άλλων. Θέλει να επενδύσει αυτά τα χρήματα σε μία υγιή κατάσταση. Από την άλλη πλευρά, όμως, επειδή δεν γνωρίζω τα του ποδοσφαίρου. Θα προτείνω αν είναι δυνατόν να είναι παρών στη γ.σ. μεθαύριο και να μας τα πει ο ίδιος.


Για το αν θα υπάρχει "αύριο" στον Ερασιτέχνη: "Εμείς προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τον Α.Σ. ζωντανό. Πέραν από αυτά που αναφέρθηκαν, έχουμε και 40 νέα μέλη. Αυτό έγινε πρώτη φορά. Εϊχε πάρα πολλά χρόνια να συμβεί. Βλέπουμε να υπάρχει ένα ενδιαφέρον και μας κάνει αισιόδοξους. Αρκεί να κινηθούμε στη σωστή κατεύθυνση. Η Πολιτεία έδειξε να συμμερίζεται τη ρύθμιση των χρεών. Ιδίως όταν γνωρίζουν ότι αυτά τα χρήματα δεν μπήκαν στα χρήματα του συλλόγου. Και δεν ισχύει μόνο στον Άρη. Επειδή σε αυτήν την κατηγορία, υπάγονται και άλλοι σύλλοογι, και το κράτος θα εισπράξει αυτά που του αναλογούν και οι σύλλογοι θα μπορέσουν ν΄ αναπνεύσουν. Η Πολιτεία, πάντως, έδειξε διάθεση να συζητήσει μαζί μας.


Σε ερώτηση σχετικά με το ότι από τα τέλη Φεβρουαρίου η ΚΜΑ και ο Α.Σ. έχουν δώσει την ψήφο τους για την αλλαγή της διοίκησης, αλλά δεν υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο για την επόμενη μέρα και την απόφαση του Ερασιτέχνη να στηρίξει μία τέτοια διοίκηση: η σημερινή διοίκηση υπό τον κ. Στεφανίδη καταβάλλει αξιόλογες προσπάθειες. Τον γνωρίζω και σας λέω ότι κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να έχει λύση από χθες. Το αν ευοδώθηκαν, εδώ είναι το ερώτημα. Γι΄ αυτό προχώρησα για την εξεύρεση ανθρώπων, που θα μπορούν να δώσουν ένα σεβαστό ποσό, όχι, όμως, σαν χορηγία και να μπορέσει να βγάλει το κάρο από τη λάσπη. Επειδή ο Α.Σ. δεν είναι ο κυρίαρχος, αλλά είναι θεματοφύλακας του συλλόγου, την απάντηση μπορούν να την δώσουν όλοι οι μέτοχοι και ο λαός μαζί".

Πηγή: sentragoal.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X