Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Η προεδρία τρενάρει τον ανασχηματισμό
Η προεδρία τρενάρει τον ανασχηματισμό  thumbnail

Η προεδρία τρενάρει τον ανασχηματισμό

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές προκειμένου τα νέα πρόσωπα να δώσουν νέα ώθηση στην κυβέρνηση εφαρμόζοντας μια φιλολαϊκή πολιτική. 

Η ημερομηνία του ανασχηματισμού αναμένεται να «κλειδώσει» στην συνάντηση που θα έχει ο Α. Σαμαράς με τον Ευ. Βενιζέλο στο μέγαρο Μαξίμου. Εκεί θα γίνουν και οι πρώτες συζητήσεις για τα ονόματα που θα στελεχώσουν το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική ευρωπαϊκή προεδρία η οποία ολοκληρώνεται στα τέλη Ιουνίου δεν αποκλείεται να τρενάρει για λίγες ημέρες τον ανασχηματισμό, καθώς αρκετοί υπουργοί τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να μετέχουν σε συνόδους με ευρωπαίους ομολόγους τους. 

Αυτό σημαίνει ότι οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα πιθανότατα θα γίνουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου. 

Πιέζουν τα χρονικά περιθώρια 

Εκτός όμως από την προεδρία, αρχίζουν και στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για την θέση του διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος. Μέχρι το τέλος του μήνα η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει ανακοινώσει αν θα παραμείνει στην θέση του ο Γ. Προβόπουλος ή θα αντικατασταθεί. 

Στην συνάντηση που είχε χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός με τον Γ. Στουρνάρα στο μέγαρο Μαξίμου, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην οικονομία ενώ στο τραπέζι δεν έπεσε θέμα ανασχηματισμού όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Υπουργικό «μωσαϊκό»

Σύμφωνα με πληροφορίες στο νέο κυβερνητικό σχήμα θα είναι μεγαλύτερη η παρουσία του ΠΑΣΟΚ με την συμμετοχή και πολιτικών προσώπων, δεν αποκλείεται να πάρουν χαρτοφυλάκιο και πρόσωπα από την ΔΗΜΑΡ, όπως και ορισμένοι «γαλάζιοι» υποψήφιοι οι οποίοι δεν κατάφεραν να εκλεγούν στις αυτοδιοικητικές εκλογές. 

Με αυτό τον τρόπο εκτιμούν στην κυβέρνηση ότι όσο μεγαλύτερη είναι η εκπροσώπηση και από άλλους χώρους τόσο πιο ισχυρή θα είναι και η κοινοβουλευτική δύναμη την οποία χρειάζεται προκειμένου να ψηφιστούν στην βουλή τα προαπαιτούμενα που έχει θέσει η τρόικα για το τέλος του καλοκαιριού. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X