Ναπολεόν σοκολάτας -Ένα διαφορετικό γλυκό!

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 4-6 άτομα</em><br /><br />2 πακέτα φύλλο σφολιάτας 200 γραμμαρίων το καθένα<br />400 ml κρέμα γάλακτος με 30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη<br />90 γραμμάρια τριμμένη σοκολάτα κουβερτουρα<br />400 γραμμάρια μερέντα<br />180 γραμμάρια βούτυρο</p>
<p> </p>
<div> </div>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Κόβουμε προσεκτικά με κοφτερό μαχαίρι το φύλλο σφολιάτας στην μέση κατά μήκος.<br />Φυλάμε καμιά δεκαριά στην άκρη για την διακόσμηση.<br /><br />Λιώνουμε το βούτυρο και το ενώνουμε με την μερέντα. Χτυπάμε με το σύρμα ή μίξερ χειρός τα 2 υλικά να ενωθούν καλά.<br />Στον πάτο ενός μεσαίου πυρέξ στρώνουμε μια σειρά με σφολιάτας.<br /><br />Πάνω από αυτά απλώνουμε το μείγμα της μερέντας.<br />Καλύπτουμε με μιαν ακόμη σειρά από σφολιάτα.<br /><br />Ετοιμάζουμε την σαντιγί, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με 2 κουταλιές άχνη σε σφιχτή σαντιγί.<br />Απλώνουμε την σαντιγί πάνω από όλα τα υλικά στο πυρέξ.<br /><br />Πάνω από την σαντιγί τρίβουμε τα 10 κομματάκια σφολιάτας που κρατήσαμε στην άκρη.<br />Πάνω απ’ όλα πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα ή νιφάδες κουβερτούρας.<br /><br />Βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο και αφήνουμε να κρυώσει για 3 ώρες.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα