Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Ωχ! Δες τι έπαθαν 45άρηδες που διάβασαν τις «50 αποχρώσεις του γκρι»
Ωχ! Δες τι έπαθαν 45άρηδες που διάβασαν τις "50 αποχρώσεις του γκρι" thumbnail

Ωχ! Δες τι έπαθαν 45άρηδες που διάβασαν τις "50 αποχρώσεις του γκρι"

Το βιβλίο  «Οι 50 αποχρώσεις του γκρι» μπορεί να έγινε παγκόσμια επιτυχία αλλά τα νέα για τις επιπτώσεις του βιβλίου είναι μάλλον δυσάρεστα… Μπορεί οι αναγνώστες να κοίταξαν μέσα από την κλειδαρότρυπα και ίσως να εμπλούτισαν τις ερωτικές τους φαντασιώσεις αλλά όπως αναφέρει μια κορυφαία βρετανίδα ειδικός αυξήθηκαν τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα νοσημάτων στα ζευγάρια ηλικίας άνω των 45 ετών. Ο λόγος για τη  δρ Σάρλοτ Τζόουνς, επικεφαλής της Επιτροπής Οικογενειακών Ιατρών της Βρετανικής Ιατρικής η οποία διαπίστωσε πως ναι μεν η τριλογία κατάφερε να εμπλουτίσει την ερωτική ζωή αλλά χωρίς να παίρνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύουν οι διεθνείς στατιστικές. (Να υπενθυμίσουμε για όσους δε γνωρίζουν ότι στο βιβλίο περιγράφονται σκηνές σαδομαζοχισμού).


Γιατί όμως οι κίνδυνοι αφορούν τους 45άρηδες παρά το γεγονός ότι οι ήρωες του βιβλίου ήταν στην ηλικία των 20 ετών; Μια ερμηνεία είναι το ότι η συγγραφέας του βιβλίου ανήκε βρισκόταν στη μέση ηλικία και πολλές ήταν οι γυναίκες που την αντιμετώπισαν σαν πρότυπο και ταυτίστηκαν μαζί της. Άλλωστε, οι τακτικές που περιγράφονται είναι περισσότερο απελευθερωτικές για την ηλικία των 45- μια νοικοκυρά δεν έχει την ίδια ευκολία να βάλει την πρόκληση της ερωτική της ζωή όπως ένας 20άρης που είναι λιγότερο καταπιεσμένος και δεν βιώνει στρες στην καθημερινότητά του.  «Όταν το θέμα μας είναι το ασφαλές σεξ, είθισται να σκεφτόμαστε τους νέους, αλλά να τώρα η επίδραση των “50 αποχρώσεων του γκρι” που ωθεί τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας να πειραματιστούν στο σεξ χωρίς όμως να τους υπενθυμίζει την ανάγκη για προφύλαξη. Όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως ηλικίας, που αρχίζουν μία καινούργια ερωτική σχέση πρέπει να έχουν στο νου τους το ασφαλές σεξ και ιδίως τον ρόλο των προφυλακτικών», τονίζει η Τζόουνς. Στη Αγγλία σύμφωνα με τον Δημόσιο Οργανισμό Υγείας τα κρούσματα μεταδιδόμενων νοσημάτων αυξάνονται διαρκώς στις ηλικίες άνω των 45 ετών, πράγμα που κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη για λήψη μέτρων και ενημέρωση.


«Είναι καλά τεκμηριωμένη η αύξηση των σεξουαλικώς μεταδιδομένων νοσημάτων στις ηλικίες άνω των 50… Ενθαρρύνουμε τα άτομα αυτών των ηλικιών να υποβάλλονται στις προληπτικές εξετάσεις και να χρησιμοποιούν προφυλακτικά στις ερωτικές επαφές τους», δήλωσε εκπρόσωπος του Public Health England.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X