Το Μουντιάλ αυξάνει μισθούς και μειώνει την ανεργία

Τη θετική επίδραση που έχει το Μουντιάλ στο εργασιακό τοπίο της Βραζιλίας αναλύεει έρευνα στη διοργανώτρια χώρα.
Πρόκειται για έρευνα της ιστοσελίδας Catho, η οποία ασχολείται με την εύρεση εργασίας. Το συμπέρασμα είναι ότι λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου προέκυψε αύξηση μισθών και νέες θέσεις εργασίας σε συγκεκριμένους τομείς.
Σε σύγκριση με το 2013, το 2014 παρατηρήθηκε αύξηση της τάξεως του 28,2% στον μέσο όρο μισθών εργαζόμενων σε ξενοδοχεία και γενικότερα στον τουρισμό. Στα εμπορικά καταστήματα, τον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης (κυρίως εκμάθιση ξένων γλωσσών και στην επαγγλεματική κατάρτιση) οι αυξήσεις είναι κατά 15,6 % , 13,4 % και 12,5 %, αντίστοιχα, κατά την ίδια περίοδο. Επίσης οι μισθοί για τους επαγγελματίες μηχανικούς σε ένα ευρύτερο χρονικό διάστημα από το 2012 έως το 2014 , αυξήθηκε κατά 22,3 %.
«Ουσιαστικά πρόκειται για αυξήσεις που προέκυψαν λόγω της προετοιμασίας των επιχειρήσεων για την περίοδο του Παγκοσμίου Κυπέλλου », λέει ο Louis Testa , υπεύθυνος για την έρευνα.

Όσον αφοράς τις θέσεις εργασίας, υπάρχει ακόμα και τώρα ζήτηση στο εμπόριο, για πολιτικούς μηχανικούς, στο τομέα της φιλοξενίας και τα εστιατόρια. Επίσης, ζήτηση υπάρχει για μεταφραστές. Η συνολική αύξηση στους συγκεκριμένους τομείς είναι της τάξεως του 23,22% . Το 2013 το σύνολο των θέσεων αυτών ανήλθαν σε 120.116 . Το 2014 ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε 148.007. Οι θέσεις σε εστιατόρια ήταν αυτές που είχαν τα υψηλότερα ποσοστά ανάπτυξης σε ποσοστό 72% .

Σχετικά άρθρα