Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Πάγκαλος : Να παραιτηθεί ο Βενιζέλος -Είναι η κατηφόρα και η παρακμή
Πάγκαλος : Να παραιτηθεί ο Βενιζέλος -Είναι η κατηφόρα και η παρακμή thumbnail

Πάγκαλος : Να παραιτηθεί ο Βενιζέλος -Είναι η κατηφόρα και η παρακμή

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Θόδωρο Πάγκαλου, ο οποίος σήμερα έθεσε θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, ενώ παράλληλα τάχθηκε και κατά του συνεδρίου με τη μορφή που πάει να γίνει.

«Θα ήθελα την αλλαγή ηγεσίας. Και βεβαίως το θέτω για το ΠΑΣΟΚ. Ευθέως. Είναι αυτονόητο» σημείωσε μιλώντας στον Βήμα 99,5, λέγοντας παράλληλα, πως «οι ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ απέτυχαν» και πως τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όσο και ο Φώτης Κουβέλης δεν μπορούν να ανανεώσουν το χώρο.


«Ήταν ο κ. Βενιζέλος εκεί, ογκόλιθος της πολιτικής, με την παρέα του, και έκανε αυτά που έκανε ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με την ηγετική του ομάδα και ο κ. Κουβέλης αντιστοίχως. Μπορούν να ανανεώσουν το χώρο; Εγώ λέω όχι. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να μετέχουν βέβαια στο συνέδριο, για να δεσμευτούν από αυτό και να μην πάνε μετά να κάνουν άλλο μαγαζάκι, και να πουν ότι αποσύρονται. Και αφήνουν καινούργιους ανθρώπους που θα βγουν από τις συνεδριακές διαδικασίες, οι οποίες θα είναι πράγματι ανοιχτές στις νέες δυνάμεις. Το ΠΑΣΟΚ π.χ. πήρε τον ΔΣΑ, το ΤΕΕ και διάφορα εργατικά κέντρα ή δήμους και μια περιφέρεια. Αυτές είναι οι νέες δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και ας έρθουν να παίξουν ρόλο ηγετικό, να τους τον δώσουμε μέσα από το συνέδριο και να τον παίξουν. Να έχουν τις δυνατότητες που τους δίνει ο κοινωνικός τους ρόλος, για να έχουν κοινωνική προέκταση», είπε και πρόσθεσε:

«Αυτός έθεσε στόχο να πάρει συγκεκριμένο αριθμό ψήφων, θέτοντας θέμα σταθερότητας και λέγοντας ότι αν δεν τον πάρει θα φύγει, το οποίο κατ' εμέ ήταν τεράστιο λάθος. Διότι συν τοις άλλοις ενίσχυσε την επιχειρηματολογία του Τσίπρα που λέει ότι κέρδισε τις ευρωεκλογές και είναι πρώτο κόμμα και δεν υπάρχει σταθερότητα και να φύγει η κυβέρνηση, για να γίνουν εκλογές. Πρέπει καθένας να κοιτάει το συμφέρον της πατρίδας και τη σταθερότητα.

Μέχρι το φθινόπωρο, μέχρι να λύσουμε το θέμα του χρέους και το συμφέρον της παράταξης προβλέπει την εξαφάνιση των παλαιών ηγεσιών. Αυτό πρέπει να γίνει, κατά τη γνώμη μου. Διότι αυτή τη στιγμή αν πιστεύουν ότι έχουν βουλευτές και γερουσιαστές και πρέπει να παραμείνουν, θα δούμε στις επόμενες εκλογές πόσο θα είναι το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και η Ελιά. Το κλείνουν το ΠΑΣΟΚ και διώχνουν κόσμο! Εμένα, με έχουν διώξει. Βεβαίως θα ανταποκρινόμουν στην πρόσκληση (να γυρίσω πίσω, εάν άλλαζε ηγεσία), αν και δεν ξέρω ποιο θα είναι το περιεχόμενο της πρόσκλησης, αλλά θα ανταποκρινόμουν στις συνομιλίες. Αν το να μιλήσουμε σημαίνει να μιλάει κάποιος και εγώ να ακούω, πρέπει να σας πω ότι έχω τέτοιες εμπειρίες».

Αναφερόμενος στην πολιτική των συμμαχιών επεσήμανε πως δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, υποστηρίζοντας ότι «όταν ένα κόμμα έχει τη φήμη και το ιδεατό μέγεθος και την παράδοση του ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του είναι ταυτόχρονα αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και έρχεται και μαζεύει κάποιους καθηγητές πανεπιστημίου επειδή ήταν καλοί άνθρωποι, αλλά δεν αξίζουν τίποτα από πολιτική άποψη και μαζεύει και τον κ. Λοβέρδο με τον ακόλουθό του, τον κ. Αηδόνη, και όλοι αυτοί μαζί παίρνουν 8%. Δηλαδή, χάνουν και τέσσερις μονάδες από το 12%. Ακούω τώρα για συνέδρια. Αν είναι μόνο για την αναβάπτιση της υφισταμένης ηγετικής ομάδας ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ, αυτά δεν έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα και θα συνεχίσει να είναι μπροστά τους η κατηφόρα και η παρακμή».


voria.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X