Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Πρεμιέρα Πανελλαδικών με Νεοελληνική γλώσσα σήμερα
Πρεμιέρα Πανελλαδικών με Νεοελληνική γλώσσα σήμερα thumbnail

Πρεμιέρα Πανελλαδικών με Νεοελληνική γλώσσα σήμερα


Στη «μάχη» των πανελλαδικών εξετάσεων ρίχνονται από σήμερα 105.000 μαθητές της Γ’ Τάξης του Λυκείου σε ένα εξεταστικό «μαραθώνιο» δυο εβδομάδων με στόχο να διεκδικήσουν μία από τις 70.305 στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ και τις άλλες 2.000 θέσεις στις παραγωγικές σχολές.

Το Real.gr σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (Ο.Ε.Φ.Ε.) και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής (Σ.Ε.Φ.Α.) θα μεταδώσει όλες τις λύσεις των θεμάτων στα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων

Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων βρίσκεται επί ποδός από το βράδυ της Τρίτης για την τελική έγκριση των θεμάτων που θα αποσταλούν στα εξεταστικά κέντρα, ενώ σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκονται και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας που είναι επιφορτισμένες με την επίβλεψη της διαδικασίας των πανελλαδικών εξετάσεων.

Έναρξη με Νεοελληνική Γλώσσα

Οι εξετάσεις ξεκινούν παραδοσιακά με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας για τους υποψηφίους των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄). 

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄) θα αρχίσουν αύριο Πέμπτη 29 Μαΐου.

Χρήσιμες οδηγίες

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίστηκε η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες, εκτός από τα μαθήματα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο και Γραφιστικές Εφαρμογές, για τα οποία η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες.

Το πρόγραμμα των απολυτήριων εξετάσεων

Μετά τη λήξη του σκέλους των πανελλαδικών εξετάσεων θα ακολουθήσουν και οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας.

Αναλυτικότερα, για τη Γ' τάξη των ημερήσιων και τη Δ' τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 13-6-2014 για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε Λύκειο χωριστά.

Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α' και Β') σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 20-6-2014 και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

Οι τελευταίες οδηγίες του υπουργείου Παιδείας προς τους υποψήφιους:

- Να γνωρίζουν ακριβώς το εξεταστικό κέντρο στο οποίο εξετάζονται και να γνωρίζουν την ακριβή διεύθυνση, ώστε να είναι έγκαιρα παρόντες, για να μην χάσουν την εξέτασή τους.

- Να έχουν οπωσδήποτε μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου που έχουν πάρει από το Λύκειό τους.

- Κατά την ώρα εξέτασης να ακολουθούν τις οδηγίες των εκπαιδευτικών, για να μην διαταράσσεται η εξεταστική διαδικασία.

  

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X