Αρχική / Συνταγές / Κυρίως / Νόστιμο μπριάμ με φέτα από την Αργυρώ
Νόστιμο μπριάμ με φέτα από την Αργυρώ  thumbnail

Νόστιμο μπριάμ με φέτα από την Αργυρώ


Υλικά συνταγής





  • 2 μελιτζάνες φλάσκες

  • 2 κολοκύθια

  • 2 πατάτες

  • 2 χρωματιστές πιπεριές

  • 2 ώριμες και σφιχτές ντομάτες

  • 2 σκ. σκόρδο

  • 2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος

  • 2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος

  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο

  • 1/2 φλ. νερό

  • αλάτι

  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • 200 γρ. σκληρή ώριμη φέτα















Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C σε αέρα και αντιστάσεις. Αφού πλύνουμε και καθαρίσουμε τα λαχανικά, κόβουμε τις μελιτζάνες σε 6 κομμάτια, τα κολοκύθια στα 6 (σαν μεγάλες μπουκιές), 4-5 εκ. (θα μικρύνουν στο ψήσιμο), τις ντομάτες στα 4 και τις πατάτες όπως και τις μελιτζάνες, στα 6. Καθαρίζουμε ίνες σπόρους και κοτσάνια από τις πιπεριές και τις κόβουμε στα 4 
Βάζουμε τα λαχανικά ανακατεμένα σε βαθύ ταψί μικρό ταψάκι . Αλέθουμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο στο μπλέντερ και περιχύνουμε το φαγητό, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Τ’ ανακατεύουμε με τα χέρια ή με δύο κουτάλες. Περιχύνουμε με το νερό (μη σας φαίνεται λίγο, θα κατεβάσουν υγρά τα λαχανικά). Τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε 40΄ την πρώτη μισή ώρα σκεπασμένο. Μετά το ξεσκεπάζουμε. προς το τέλος του ψησίματος ριχνούμε την φέτα σε κομμάτια κι αφήνουμε να λιώσει. Το μπριάμ είναι ένα φαγητό που σερβίρεται χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X