Νόστιμο μπριάμ με φέτα από την Αργυρώ

<div class="time">
<h3>Υλικά συνταγής</h3>
<span><span><br /></span></span>
<ul class="ingredients">
<li><span><strong>2</strong> <span>μελιτζάνες φλάσκες</span></span></li>
<li><span><strong>2</strong> <span>κολοκύθια</span></span></li>
<li><span><strong>2</strong> <span>πατάτες</span></span></li>
<li><span><strong>2</strong> <span>χρωματιστές πιπεριές</span></span></li>
<li><span><strong>2</strong> <span>ώριμες και σφιχτές ντομάτες</span></span></li>
<li><span><strong>2</strong> <span>σκ. σκόρδο</span></span></li>
<li><span><strong>2 κ.σ. </strong><span>δυόσμος ψιλοκομμένος</span></span></li>
<li><span><strong>2 κ.σ. </strong><span>βασιλικός ψιλοκομμένος</span></span></li>
<li><span><strong>2 κ.σ. </strong><span>μαϊντανός ψιλοκομμένος</span></span></li>
<li><span><strong>1/2 φλ. </strong><span>ελαιόλαδο</span></span></li>
<li><span><strong>1/2 φλ.</strong> <span>νερό</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>αλάτι</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></span></li>
<li><span><strong>200 γρ. </strong><span>σκληρή ώριμη φέτα</span></span></li>
</ul>
</div>
<div class="time"><span><br /></span></div>
<div class="time"><span><br /></span></div>
<div class="time"><span><br /></span></div>
<div class="time"><span><br /></span></div>
<div class="time"><span><br /></span></div>
<div class="time"><span><br /></span></div>
<div class="time"><span>Εκτέλεση</span></div>
<div id="fragment-1" class="news_body"><span>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C σε αέρα και αντιστάσεις. Αφού πλύνουμε και καθαρίσουμε τα λαχανικά, κόβουμε τις μελιτζάνες σε 6 κομμάτια, τα κολοκύθια στα 6 (σαν μεγάλες μπουκιές), 4-5 εκ. (θα μικρύνουν στο ψήσιμο), τις ντομάτες στα 4 και τις πατάτες όπως και τις μελιτζάνες, στα 6. Καθαρίζουμε ίνες σπόρους και κοτσάνια από τις πιπεριές και τις κόβουμε στα 4 <br />Βάζουμε τα λαχανικά ανακατεμένα σε βαθύ ταψί μικρό ταψάκι . Αλέθουμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο στο μπλέντερ και περιχύνουμε το φαγητό, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Τ’ ανακατεύουμε με τα χέρια ή με δύο κουτάλες. Περιχύνουμε με το νερό (μη σας φαίνεται λίγο, θα κατεβάσουν υγρά τα λαχανικά). Τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε 40΄ την πρώτη μισή ώρα σκεπασμένο. Μετά το ξεσκεπάζουμε. προς το τέλος του ψησίματος ριχνούμε την φέτα σε κομμάτια κι αφήνουμε να λιώσει. Το μπριάμ είναι ένα φαγητό που σερβίρεται χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου. </span></div>

Σχετικά άρθρα