Αρχική / More / Αθλητικά / Το Μουντιάλ των Social Media
Το Μουντιάλ των Social Media thumbnail

Το Μουντιάλ των Social Media

Όσοι είχατε την άποψη ότι η Βραζιλία είναι διάσημη για την σάμπα, το Καρναβάλι του Ρίο, τον καφέ, το ποδόσφαιρο και τις φαβέλες (φτωχογειτονιές), ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσετε την άποψη σας.

Για την ακρίβεια να προσθέσετε σε όλα αυτά και ότι οι Βραζιλιάνοι τρελαίνονται για τα social media. Έχουν πάθος με το facebook, το twitter, το Υοu Tube.

Μόλις πέρσι σε έρευνα της έγκυρης Wall Street Journal, είχε δοθεί στη Βραζιλία η ονομασία: «Παγκόσμια πρωτεύουσα των Social Media»!

Η έρευνα έδειξε ότι η Βραζιλία είναι Νο2 αγορά στο Facebook, Νο 3 στην αντίστοιχη του Twitter και Νο2 στην κίνηση του YouTube.

Αν προσθέσουμε και την έξαρση των Social Media τα τελευταία χρόνια, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι εκτός των άλλων έχουμε να κάνουμε με το Mundial του Facebook και του Τwitter.

Άλλωστε το παγκόσμιο κύπελλο και οι Ολυμπιακοί αγώνες έδιναν την ευκαιρία στην εκτόξευση της τεχνολογίας.

Το 1930 η χρήση του τηλεφώνου εκτοξεύτηκε στη διάρκεια του Μουντιάλ της Ουρουγουάης όπως και έγινε αντίστοιχα με το ίντερνετ το 1996 στην Ολυμπιάδα της Ατλάντα.

Το 2002 οι Κορεάτες και οι Ιάπωνες ήταν οι πρώτοι διοργανωτές που δημιούργησαν websites για να εκμεταλλευτούν εμπορικά το Μουντιάλ και με την ευκαιρία η δημοτικότητα του προϊόντος έφθασε στο υψηλότερο ποσοστό που είχε ποτέ.

Τέσσερα χρόνια στη Γερμανία το 2006, το internet δεν έκανε άλματα σε σχέση με το 2002 καθώς δεν είχαν μπει ακόμη στη ζωή μας σε παγκόσμιο επίπεδο τα social media.

To twitter «γεννήθηκε» άλλωστε λίγο πριν το Γερμανικό Μουντιάλ τον Μάρτιο του 2006 και διαδόθηκε αρκετά μετά τους αγώνες ενώ το Facebook παρά το ότι «γεννήθηκε» τον Φεβρουάριο του 2004, δεν είχε ευρύτατα διαδοθεί το 2006.

Η πρώτη έκρηξη των Social Media ήρθε επί της ουσίας στο Μουντιάλ του 2010 καθώς η Κίνα δεν ήταν έτοιμη σε αυτό το επίπεδο στην Ολυμπιάδα του 2008.

Στην Ευρώπη το Euro του 2008 αποτέλεσε την απαρχή της επικοινωνίας μέσω social media και απογειώθηκε το 2012 λόγω της Ολυμπιάδας του Λονδίνου (κυρίως) και του Euro στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X