Μύδροι Μαντούρο σε ΠΑΟΚ

Ο Χέντβιγκες Μαντούρο κάνοντας τον απολογισμό της φετινής σεζόν δεν δίστασε να κριτικάρει έντονα την κατάσταση που επικρατούσε στον ΠΑΟΚ μετά την φυγή του Χουμπ Στέφενς.  Ο Ολλανδός μέσος μάλιστα αποκάλυψε ότι αγωνιζόταν τραυματίας επιρρίπτοντας τις ευθύνες στο ιατρικό τιμ του δικεφάλου του Βορρά. 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Metrosports»:

Μιλώντας σε ολλανδικά μέσα ενημέρωσης έκανες λόγο για χαοτική κατάσταση στον ΠΑΟΚ. Τι εννοούσες;

«Χρησιμοποιώντας τον όρο χαοτική, εννοώ πώς θα υπάρχουν πολλές αλλαγές. Νέος γιατρός, νέος προπονητής, έφυγε ο Τσιστιακόφ, αρκετοί παίκτες αποχωρούν. Και για να σε προλάβω, δεν έχω μιλήσει με κανένα. Άρα είναι κακό να μιλήσω πρώτα με τον Τύπο για κάτι για το οποίο δεν έχω μιλήσει με την ομάδα».

Ποιο είναι το συμπέρασμά σου για την περασμένη σεζόν. Γιατί ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να πετύχει τους στόχους του;

«Πετύχαμε τους στόχους μας στα πλέι οφ, αλλά μας τους στέρησε η τιμωρία με την αφαίρεση βαθμών. Έτσι, μπορώ να πω ότι όλος ο σύλλογος απέτυχε. Η ομάδα, οι άνθρωποι του συλλόγου, ακόμη και οι οπαδοί μας. Στο τέλος δεν κερδίσαμε τίποτα και πολλοί άνθρωποι γελούσαν μαζί μας».

Πιστεύεις πώς ήταν λάθος που έφυγε ο Στέφενς;

«Ήμασταν δεύτεροι στο πρωτάθλημα, στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Νομίζω για πολλούς συλλόγους στην Ευρώπη αυτό είναι καλό. Νομίζω στο τέλος φάνηκε πώς δεν ήταν καλή η αλλαγή, αφού ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε να πάρει ξανά προπονητή. Δε νομίζω ότι ήταν ευθύνη του Στέφενς ό,τι συνέβαινε».

Προσωπικά είσαι ικανοποιημένος με την παρουσία σου από το Γενάρη που ήρθες στην ομάδα;

«Άρχισα καλά την παρουσία μου στον ΠΑΟΚ. Τρία γκολ σε τρεις μήνες. Δεν είναι άσχημα για μέσο. Μόνο τον τελευταίο μήνα λόγω του τραυματισμού μου δεν μπόρεσα να παίξω. Νομίζω ότι έχει γίνει γνωστό τι συνέβη. Ο γιατρός έλεγε ότι ήμουν καλά, αλλά εγώ πονούσα πολύ. Πήγα στην Ιταλία και μου είπαν ότι έπαιζα με τραυματισμό (αρχικά είχε εκτιμηθεί ως φλεγμονή, τελικά όμως ήταν πρόβλημα με το μυ πάνω από τον τένοντα του δεξιού ποδιού). Ήταν τελικά ιατρικό λάθος από πλευράς ΠΑΟΚ».

Έχεις μιλήσει με το νέο προπονητή;

«Όχι δεν είχα καμία συνομιλία μαζί του».

Ποιες είναι οι σκέψεις σου για τη νέα σεζόν;

«Στόχος μου είναι να παίξω όσο το δυνατό περισσότερα παιχνίδια και να προσπαθήσω να κερδίσω κάτι».

Θα ήθελες να πεις κάτι τελευταίο πριν κλείσουμε την κουβέντα μας. Ίσως να στείλεις ένα μήνυμα προς τον κόσμο;

«Ήταν τέσσερις δύσκολοι μήνες για μένα στην Ελλάδα. Συνέβησαν πολλά και αυτό δεν ήταν καλό. Και έφτασα να μη μιλάω για ποδόσφαιρο. Η γνώμη μου είναι ότι όση περισσότερη ηρεμία υπάρχει σε μία ομάδα, τόσο καλύτερα θα πάει. Αυτή είναι η εμπειρία μου, και νομίζω και κάθε παίκτη. Αν έχει πολλά στο μυαλό του δεν μπορεί να παίξει καλά».

Σχετικά άρθρα