«Ξεκινάει ένα όμορφο ταξίδι»

Οι Έλληνες διεθνείς δήλωσαν πανέτοιμοι για την πρόκληση του Μουντιάλ και την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση της χώρας μας στα γήπεδα της Βραζιλίας. Βασίλης Τοροσίδης, Βαγγέλης Μόρας και Παναγιώτης Ταχτσίδης ενισχύουν την προσπάθεια της Εθνικής, μετά τη φετινή τους εμπειρία στο Καμπιονάτο και περιμένουν πως και πως να ζήσουν το όνειρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Βασίλης Τοροσίδης: 

«Οι τελευταίες μας σκέψεις πριν το Μουντιάλ είναι να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό. Πάνω απ’ όλα πρέπει να είμαστε έτοιμοι στα φιλικά. Στόχος μας είναι να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα με την Κολομβία και να μπούμε δυνατά στο κυνήγι της πρόκρισης. Είναι ένας πολύ δύσκολος όμιλος. Όλες οι ομάδες έχουν ισόποσες δυνατότητες πρόκρισης. Από κει και πέρα το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι και ξέχωρα από τους στόχους που έχουμε, το θέμα είναι να ευχαριστηθούμε και την εμπειρία».

Παναγιώτης Ταχτσίδης: 

«Ξεκινάει ένα όμορφο ταξίδι προς τη Βραζιλία. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι από το ξεκίνημα. Στο δύσκολο φιλικό με την Πορτογαλία πρέπει να δείξουμε τη δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις. Όλοι οι παίκτες είμαστε σε καλή κατάσταση και πρέπει να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Η ομοιογένεια και το καλό κλίμα μας έφεραν εδώ και σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε μερικά ακόμα στοιχεία για να φτάσουμε στους στόχους μας».

Για την Ιαπωνία: «Κάθε αντίπαλος είναι δύσκολος. Η Ιαπωνία έχει κάποια στοιχεία που θα μας δυσκολέψουν, όπως είδαμε στο τελευταίο φιλικό με την Κορέα. Πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα για να τους αντιμετωπίσουμε όπως πρέπει».

Βαγγέλης Μόρας:  

«Στόχος μας είναι να δώσουμε τα πάντα στο γήπεδο και από εκεί και πέρα στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Το ζητούμενο, όταν θα φύγουμε από το γήπεδο, είναι να έχουμε καθαρή τη συνείδησή μας και να φύγουμε με ψηλά το κεφάλι. Αυτό είναι που θέλει να δει ο κόσμος, δηλαδή την Ελλάδα να μάχεται, όπως είχε κάνει και το 2004. Είναι όνειρο ζωής το Μουντιάλ για έναν ποδοσφαιριστή. Είναι ό,τι καλύτερο να παίζεις για την Εθνική ομάδα της χώρας σου. Είναι το καλύτερο συναίσθημα όταν μιλάμε για την Ελλάδα. Όλα είναι διαφορετικά και δεν έχει σχέση με το συλλογικό επίπεδο».

Για τη νοοτροπία της Εθνικής στις μεγάλες διοργανώσεις: «Αυτό έχουμε δείξει τόσα χρόνια, δηλαδή το πνεύμα, το πάθος και τη θέληση για διάκριση. Δεν ξέρω πού θα φτάσει η Ελλάδα, κάθε ματς το βλέπουμε ξεχωριστά, κάθε ομάδα είναι διαφορετική».

Για το φιλικό με την Πορτογαλία: «Είναι ένα πολύ δυνατό τεστ για εμάς κόντρα σε μία μεγάλη ομάδα με μεγάλους ποδοσφαιριστές. Εμείς θα παρουσιαστούμε με την ίδια νοοτροπία, μένοντας ενωμένοι, για να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι».

Για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται η Πορτογαλία: «Δεν έχει γίνει ακόμα ανάλυση από τον κύριο Σάντος, ωστόσο οι αντίπαλοι στα φιλικά μοιάζουν πολύ με τους αντιπάλους που θα έχουμε στο Μουντιάλ».

Σχετικά άρθρα